Már csak az osztályozó segíthet a DEAC-nak

Már csak az osztályozó segíthet a DEAC-nak
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen, Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörmény gálaelőadást tartott és az élre állt.

Felemásan alakult a Hajdú-Bihar megyei csapatok szempontjából a női futsalbajnokság előző fordulója. A felsőházban szereplő Hajdúböszörményre a papírforma alapján sima mérkőzés várt a DVTK-Vénusz ellen. A vendég miskolciak tizenöt percig kellemetlenkedtek, ám Quirikó Vivien tanítványai 1–2 után megrázták magukat, zsinór­ban lőttek hét találatot, így eldöntötték a három pont sorsát. A böszörményiek végül nem csupán a 9–3-as diadalnak örülhettek, hanem annak is, hogy a Szekszárd hazai pályán elvérzett a Kiskunfélegyházával szemben, így Pádár Anitáék átvették a vezetést a táblázaton, előnyük három egység a Tolna megyei vetélytárssal szemben.

Ezzel szemben az alsóházhoz tartozó DEAC játékosainak nem volt okuk az örömre. A debreceniek a Göcsejjel vívtak fordulatos találkozót hazai környezetben, amelyből végül a vendégek jöttek ki jobban (6–5).

– Drámai meccsen nem sikerült kiharcolnunk az egyenesági bennmaradást. Az első félidőben figyelmetlenségeink miatt kerültünk nagy hátrányba. Ezt a másodikban ledolgoztuk, ám nem koncentráltunk eléggé, és bekaptuk a hatodik gólt. Az utolsó pillanatban még ziccerünk volt ahhoz, hogy mi maradjunk biztosan az élvonalban, azonban a Göcsej örülhet ennek – értékelte a látottakat Sólyom Attila, a cívisvárosiak trénere.

A nyolcadik helyen végző debreceniek osztályozó során őrizhetik meg élvonalbeli tagságukat.

HBN