Már biztosan nem lesz érmes Berettyóújfalu futsal-csapata

Akt.:
Már biztosan nem lesz érmes Berettyóújfalu futsal-csapata
© Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu – A Haladástól elszenvedett vereséggel eldőlt, hogy lecsúszott a dobogóról a Mezei-VILL.

Szombathelyen vendégszerepelt az MVFC-Berettyóújfalu a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának 9. fordulójában: a péntek esti összecsapást megelőzően a Haladás 17 ponttal a harmadik, míg az Újfalu 15 egységgel a negyedik volt. Egy esetleges győzelemmel életben tarthatták volna az érmes reményeket Turzó József tanítványai. Nem sikerült nyerni, a Haladás 6–3-ra diadalmaskodott, ezzel pedig eldőlt, hogy Lódi Tamás alakulata szerezte meg a bronzérmet, az MVFC pedig a negyedik pozícióban zár.​

Lendületesebben kezdtek a vendégek, akik a vezetést is megszerezték. A folytatásban átvette az irányítást a Hali, mely fordított, a 11. percben 2–1 volt az állás. Tovább pörögtek a csapatok, félidőben 3–3 állt az eredményjelzőn.

A szünet sem törte meg a tempót, küzdött a hajdú-bihari egylet, de a sorsát megpecsételni látszott Rábl kiállítása. A vészkapus játék sem vezetett eredményre, a hazaiak több helyzetet is értékesíteni tudtak, 6–3 lett a vége.

Az utolsó körben még vár egy rangadó a Mezei-Vill csapatára: hétfőn 19.30-tól hazai pályán zárják a szezont Trencsényi Jánosék, a nagy rivális, és már bajnok Rába ETO látogat a Pálfi István Rendezvénycsarnokba. Téttel nem bír ugyan az összecsapás, ennek ellenére hatalmas presztízscsatára van kilátás.

HBN


Swietelsky­Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu 6–3 (3–3)

Szombathely, 500 néző, vezette: Farkas.

HVSE: Tyukász ­ Gyurcsányi, Horváth P., Németh P., Öreglaki. Csere: Hegyesi, Vidák, Hajmási, Sipos, Rácz. Edző: Lódi Tamás.

Berettyóújfalu: László ­ Komáromi, Szabó, Rábl, Dávid. Csere: Klocsko, Trencsényi, Gál, Vulovics, Harmati, Stanics. Edző: Turzó József.

Gól: Hegyesi (7., 20.), Vidák (11., 25.), Öreglaki (40.), Németh P. (40.), illetve Klochko (3.), Szabó (15.), Komáromi (20.)

Sárga lap: Hajmási (12.), Vidák (22.), Horváth (32.), illetve Harmati (7.)

Kiállítva: Rábl (24.)