Már az oroszok ellen hangolnak

Belek – Az oroszok ha nem is a spájzban, de már Törökországban vannak. Ugyanez elmondható a magyar bajnokcsapatról, a DVSC-ről is, így vélhetően semmi akadálya sem lesz annak, hogy csütörtökön, magyar idő szerint 16 órától összecsapjon egymással a Loki és a Premjer Liga újoncsapata, a Szibir Novoszibirszk.

Mint ismert, a debreceniek kedden reggel keltek útra, hogy az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan tíz napig edzőtáborozzanak a Földközi -tenger partján fekvő Belekben.

Az egésznapos utazást követően, szerdán délelőtt az első edzésre is sor került a kitűnő körülményeket biztosító Hotel Arcadia füves edzőpályáján. A gyakorlás szikrázó napsütésben, ám viharos széllökések közepette zajlott, mint kiderült, a szél szinte állandó vendég errefelé.

Akad, aki visszatér

– A múlt héten még az eső is nehezítette a munkát, az erős szél miatt pedig nagyon hideg volt – árulta el a DVSC-TEVA ifjú középpályása, Varga József, aki klubtársával, Szilágyi Péterrel együtt egy hetet a közelben fekvő Antalyában táborozott az olimpiai válogatott tagjaként. – Bizony, egyes napokon a kesztyű is elkelt volna, ami azért elég szokatlan erre. Szűk egy hetet tartózkodtunk kint, én a hét végén hazajöttem, de kedden ismét csomagolnom kellett.

Varga és Szilágyi mellett további két hajdúsági focista, Korhut Mihály és Kardos Norbert is Törökországban járt, ők az NB II-es válogatott tagjaként, ám mivel Sziszkára és Korhutra az első gárda kereténél is számítanak, ők külföldön maradtak és bevárták a többieket. Nekik tehát igencsak hosszúra nyúlik majd az edzőtáborozás…

A beleki első tréninget egymás közötti kiskapuzás zárta, a srácok láthatóan élvezték a játékot, ami persze még nem élesben ment. Egy nappal később azonban biztosan nem lesz mód finomkodásra a Hotel Su Sesi edzőpályáján, ugyanis – ismerve az oroszok mentalitását – igencsak kemény ütközetre lehet számítani a Novoszibirszk együttese ellen.

T.N.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek