Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.27. 21:35

A Nemzeti Őrsereg és a Magyar Gárda Vásárosnaményban

<p>Vásárosnamény - A Nemzeti Őrsereg és a Magyar Gárda tartott megemlékezést Vásárosnaményban, ahol a közelmúltban betörők vertek halálra egy helybeli idős férfit. <dia width="900" height="700" alt="A halálra vert idős emberre emlékezve vonult a Gárda és az Őrsereg Vásárosnaményban 2008.04.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_hal_lra_vert_id__337_s_emberre_eml_kezve_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A halálra vert idős emberre emlékezve vonult a Gárda és az Őrsereg Vásárosnaményban 2008.04.27." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/vasarosnameny-magyar-garda-emberoles-tiltakozas.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A halálra vert idős emberre emlékezve vonult a Gárda és az Őrsereg Vásárosnaményban

Több száz érdeklődő előtt tartotta megemlékezését vasárnap délután Vásárosnaményban a Nemzeti Gárda és az Őrsereg.

A város központi parkjában megemlékezők közül elsőként Ágoston Tibor református presbiter emlékezett meg arról, hogy tragikus sorsú elődök után nemrég  Számel Tibort is megölték, aki a város ismert alakja volt. Gyakori taps szakította meg a sort, ahol Ágoston Tibor hosszasan sorolta az áldozatokat. Szembe kell nézni a halált osztók brutalitásával – emelte ki a szónok.

Az őt követő Lipusz Zsolt a Jobbik szónokaként azt tette szóvá, hogy a kialakult helyzetben nagyon nagy a politikai elit felelőssége. Ostorozta a médiát, amiért akkor megírja a sértett hovatartozását, amikor cigány embert ér támadás, de fordítva már elhallgatja azt. A Gárda főkapitánya Dósa István azt kérdezte: miként lehetséges, hogy a gyilkosok természetesnek veszik azt, hogy ölhetnek, rabolhatnak, fosztogathatnak.

Végül a megemlékezők átvonultak ahhoz a házhoz, ahol vérbe fagya találtak rá Számel Tiborra, akinek ősei ajándékozták a város templomának a harangot. Egy ember zajongott a rendezvény alatt, de a biztosítást végző rendőrök másodpercek alatt eltávolították a közelből.

 

A rendezvényt óriási tömeg kísérte, és a rendőrség biztosította a rendet.

Egyetlen kisebb incidens zavarta meg a megemlékezést, amit a rendőrök másodperceken belül megoldottak.

Részletek később!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!