Már a 45. percben eldőlt

Már a 45. percben eldőlt
Újabb mérkőzést játszott péntek este a Miskolci Jegesmedvék MOL-ligás jégkorongcsapata.

Jégkorong. Akik kilátogattak a Miskolci Jegesmedvék JSE – Steaua Rangers MOL ligás hoki meccsre, a vörösiszap-katasztrófa áldozatain is segítettek, ugyanis az MJJSE a teljes bevételt jótékony célra, a károsultak javára ajánlotta fel.

20 másodperc telt el mindössze, amikor megkapta első emberelőnyét a hazai gárda, de semmit nem tudott vele kezdeni, sőt Gyenesnek kellett kétszer is védenie. Saját kapujuk előtt ügyetlenkedtek a bukaresti védők, akik csaknem összehoztak egy gólt. A 8. percben Nicolescu ütőjében volt az újra emberhátrányban lévő romániai gárda vezető találata: 5 méteres előnnyel vezette Gyenesre a korongot, lövését azonban a miskolciak kapusa mentette. A 14. percben Rafaj is meglepődött, amikor hirtelen elé pattant a korong, amit rosszul talált el, így oda lett a helyzet. Az első harmad vége előtt mindkét kapunál adódtak lehetőségek, de a hálók érintetlenek maradtak.

A folytatásban is szorgoskodtak a csapatok, a küzdelemre és az iram sem lehetett panasz, ezúttal azonban a szokásostól kevesebb ötletes megoldást és főleg lövést jegyezhettünk fel. A 24. percben öt bukaresti volt a jégen négy miskolcival szemben, amikor Lupescu 2 méterről Gyenes mellett a jobb felső sarokba emelte a korongot. A meccs közepén Bartzen lövésénél már gólt kiáltottak a nézők, de Catrinoi hidegvérrel avatkozott közbe. Egy perccel később a Steaua negyedik kisbüntetését váltották be a Macik: Bartzen volt szemfüles, Sijka pedig résen volt, és a kapuba lőtt. Ekkor indult be a hazai henger: a 35. percben Rafaj 3 méterről vette be a vendégek kapuját, (ekkor négy hazai és csak három romániai játékos volt a jégen), majd Bonar szerezte a meccs első olyan találatát, amikor mindkét gárda teljes létszámban korongozott.

A 45. percben dőlt el a találkozó sorsa, kettős emberelőnyben a kanadai légiósok járatták a korongot, majd a tehetetlen védők között Bartzen volt az ítélet végrehajtó (4-1). Kevéssel ezek után ismét 5 a 3 ellen küzdhettek a sárga-feketék, akik ekkor viszont nem tudták előnyüket tovább növelni. A hajrában az idősebb játékosokat is felvonultató Steaua emberelőnyből szépített, a válasz azonban nem késett: a remek napot kifogó Bartzen ötödször csengetett, majd Pysarenko állította be a végeredményt. Az MJJSE fél gőzzel is, biztosan szerezte meg újabb, immáron menetrendszerű diadalát, amelyre rá is szolgált.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Steaua Rangers 5-3 (0-0, 3-1, 2-2)

Miskolc, 600 néző. V.: ifj. Sós, Nagy A., Juhász G.

Miskolci : Gyenes – Egri, Szilágyi (1), Gőz, Saluga, Láda B., Kiss A., Waddell (1), Bartzen 2 (1), Láda P., Dubek (2), Gyenes, Korpos, Urbán, Bonar 1, Orosz, Dányi, Rafaj 1, Sijka 1, Duschek (k). Vezetőedző: Robert Dever.

Steaua Rangers: Catrinoi – Munteanu, Flueras, Pysarenko 1, Irimia, Marcus, Nicolescu, Kostandi, Mastaleriu, Timaru, Pascaru, Tapu, Butochnov 1 (1), Georgescu, Lupascu 1, Lusneac, Yemelyanenko, Zabludovskij (2), Stefan, Mihailescu, Kari (k). Edző: Alexe Nelu.

Kiállítások: 10 perc, ill. 28 perc+10 perc fegyelmi (Yemelyanenko).

Robert Dever: – Hullámvölgyek nélkül játszottuk végig a meccset, uraltuk a játékot, és jól használtuk ki emberelőnyös lehetőségeinket. Teljesen megérdemelten szereztük meg újabb értékes diadalunkat.

Alexe Nelu: – Az egyenlítő gól után felőröltek minket a hazaiak, és eldöntötték a mérkőzés sorsát.