Már 300 hektáron lángol a hortobágyi puszta

Akt.:
Nádudvar, 2015. augusztus 12. Tűzoltók a Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő tűznél, Nádudvar határában 2015. augusztus 12-én. A hortobágyi puszta már csaknem 300 hektáron lángol, a tűzoltók nagy erőkkel küzdenek az avartűz megfékezésén
Nádudvar, 2015. augusztus 12. Tűzoltók a Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő tűznél, Nádudvar határában 2015. augusztus 12-én. A hortobágyi puszta már csaknem 300 hektáron lángol, a tűzoltók nagy erőkkel küzdenek az avartűz megfékezésén - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) – Már csaknem 300 hektáron lángol a hortobágyi puszta, a tűzoltók nagy erőkkel küzdenek a lángok megfékezésén – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője szerda este az MTI-t.


Rácz Máté korábban elmondta: közel a keddi tűz helyszínéhez, Nádudvar határában szerda délután ismét több tíz hektárnyi területen ég a szárazfű és a nád. A tűz kiterjedését estére már 200-300 hektárra becsülték a szakemberek.

Rácz Máté tájékoztatása szerint Mihályhalma irányában, a honvédség bombázó lőtere mellett a Hortobágyi Nemzeti Park területén csaptak fel a lángok.

A négyes kiemelt riasztási fokozatú tűzhöz a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a hajdúböszörményi, a karcagi, a szeghalomi, és a püspökladányi hivatásos tűzoltók összesen harmincnyolc emberrel vonultak ki.

A megyei műveleti szolgálat irányításával az esti órákban is hét vízsugárral valamint kéziszerszámokkal oltják a tüzet. Az oltási munkálatokat nagyban nehezíti a magas hőmérséklet és a váltakozó irányú szél is – mondta a szóvivő.

– MTI –


Ismét lángol Nádudvar határa
Nádudvar – Nádudvar határában Mihályhalma irányában, a Honvédség bombázótere felé és a Hortobágyi Nemzeti Park területén ismét több tíz hektáron ég a száraz fű és nád.


Lángokba borult a száraz avar Nádudvarnál
Nádudvar – Nádudvar határában a mihályhalmi útfélen mintegy 30 hektáron lángra kapott a száraz avar és nád.
hirdetés