Már 13 halottja van a belgiumi házomlásnak

Újabb holttestet találtak szerdán a Belgium keleti részén található Liege városában összeomlott ház romjainál, ezzel 13-ra emelkedett a múlt heti tragédia áldozatainak száma – közölte egy helyi tisztségviselő.

A helyi ügyészség közlése szerint már teljesen átvizsgálták a romokat, és biztosan nincsen több áldozat. A robbanás pontos okát továbbra sem tudni.

Liege város ügyészségének közlése szerint újabb holttestet emeltek ki az épület romjai alól, amely a január 27-én, egy feltételezett gázrobbanás után omlott össze. Az ügyészség közlése szerint már teljesen átkutatták a törmeléket, és a halottak végleges száma 13. A robbanásnak és házomlásnak összesen 21 sérültje van, állapotukról nem érkezett jelentés.

A négyemeletes házban múlt szerdán, hajnali 2 órakor történt robbanás, majd tűz keletkezett. Az épület nagyjából öt órával később összeomlott. A tűzoltóknak csak egy 13 éves lányt sikerült élve kimenteniük a romok alól, pár órával az épület összedőlése után.

A belga hatóságok egyelőre nem tudják, hogy pontosan mi okozta a robbanást. Feltehetően gázrobbanás történt, de a rendőrség még vizsgálja, hogy baleset történt-e. Az ügyben indított vizsgálat hónapokig is eltarthat.

A környező terület még mindig le van zárva, és nagyjából ötszáz ember a robbanás óta nem tudott visszatérni otthonába.