Mándok – Naményban értek csapattá

Mándok – Naményban értek csapattá
© Illusztráció: Pusztai Sándor
Mándok – A Tisza-parti siker után a mándoki focicsapat tizenegy bajnoki találkozón maradt veretlen.

Az előző bajnokságon amolyan masszív középcsapatként a nyolcadik helyen zárt a mándoki alakulat. Nyáron nagy volt a mozgás, hiszen hatan távoztak és kilencen érkeztek. Az előző szezonban a Tiszavasvárit dirigáló Kiss Gábor irányításával vágtak neki a pontvadászatnak, amit ősszel az ötödik helyen zártak.

Kimásztak a gödörből

– A nyári felkészülésünk záróakkordjaként Magyar Kupa mérkőzést játszottunk a Mátészalka ellen, amit jó játékkal eredményesen abszolváltunk, azonban ennek már az első fordulóban meglett a böjtje – kezdte az őszi szezon értékelését Kiss Gábor. – Ugyanis bajnoki nyitányként hazai pályán – megérdemelt – vereséget szenvedtünk az újonc Tiszakanyártól. A mérkőzésen a hozzáállásbeli és akarati tényezők sem voltak rendben.

Hetet nyertek zsinórban

– Ez volt az őszi idényünk leggyengébb mérkőzése, mely már a bajnokság elején olyan gödörbe taszított minket, amelyből igen nehezen tudtunk kimászni. Hozzáteszem, ebben az időszakban is meg voltam elégedve a játékosokkal, „csupán” a várt eredmények nem jöttek.

– Aztán a legpozitívabb mérkőzésünket Vásárosnaményban játszottunk, ahol majd a teljes játékidőt emberhátrányban játszottuk le és sikerült nyernünk – folytatta a mándokiak szakvezetője.

– Utólag talán elmondható – amit már a mérkőzés után lehetett érezni –, hogy ezen siker után értünk össze igazi csapattá, mely olyan lökést adott a továbbiakban, hogy a hátralévő tizenegy mérkőzésen veretlenek maradtunk, melyből az utolsó hetet zsinór­ban megnyertük.

– Konkrétan megfogalmazott helyezésbeli célkitűzésünk nincs, persze, szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, és ezáltal jó helyezést elérni. Jó a csapatszellem az öltözőn belül, egységesek a srácok, ami annak is köszönhető, hogy nálunk nincsenek sztárok, de még csak sztárocskák sem – így zárásként Kiss Gábor.

Mándoki mutatók

Őszi végeredmény

5. 15 8 4 3 31-13 28

Hazai pályán

5. 9 5 3 1 17-5 18

Vendégként

6. 6 3 1 2 14-8 10

Házi góllövőlista: 9 gólos: Baglyos Levente. 6 gólos: Iván Vehzdel. 4. gólos: Bodnár László és Dallos László. 2 gólos: Bátyi László, Buda Péter Pál és Győri József. 1 gólos: Ari Attila és Hegedűs Tibor.

ML