Mályvavirág Pont nyílik Berettyóújfaluban

Mályvavirág Pont nyílik Berettyóújfaluban
© Fotó: Magánarchívum
Berettyóújfalu – A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért jött létre. Most Újfaluban nyitnak irodát.

A alapítvány életre hívója, kuratóriumának elnöke Tóth-Nagy Ildikó, volt méhnyakrákos nő, anya, feleség, aki nagyon fontosnak tartja a betegség megelőzését, és segíteni szeretne annak is, aki benne van, mert ő már tudja, hogy rengeteget jelent egy háttér, akihez, amihez bármikor fordulhatunk, ha kérdésünk van, ha félünk, ha erőre van szükségünk, az egészséges, örömteli élethez, az életben maradáshoz. Azért álmodta meg ezt az alapítványt, hogy legyen egy olyan szervezet, amihez, s a benne dolgozókhoz, bizalommal és nyitottan lehessen fordulni, bármilyen, a betegséget érintő egyéni problémával is. Az alapítvány létrehozott egy weboldalt, hogy egy helyen mindent megtaláljanak, amit csak tudni lehet a méhnyakrák megelőzéséről vagy a teljes gyógyuláshoz vezető útról.

Ugyancsak ezzel a szándékkal kezdtek terjeszkedni, Mályvavirág Pontokat létrehozni az országban. Pénteken Borsos Krisztina vezetésével új pont nyílt a Nadányi Zoltán Művelődési Központban. Krisztina szintén átesett a betegségen, ezért hiteles, és sokan ismerik a településen. Mint elmondta, közösségi rendezvényeiknek a művelődési központ ad majd helyet, egyébként az alapítványt az említett honlapon és a közösségi oldalon lehet megtalálni.

HBN-BB