„Malackodás” a Dumaszínházban

Debrecen – Már csak néhány nap, és újra városunkban üdvözölhetjük a Stand Up Dumaszínház humoristáit, ezúttal Litkai Gergelyt, Janklovits Pétert és a Három Kismalacot, akiket most Borovitz Tamás csapattag segítségével közelebbről is megismerhetünk.

HAON: A Három Kismalac formáció a Malacka és a Tahó zenekarból nőtte ki magát. Mégis, hogy lett egy zenekarból humortrió?
Borovitz Tamás: A nevet még a mai napig sokszor keverik. A gyökerek 2006-ig, a Magyar Rádió humorfesztiváljáig nyúlnak vissza. Ott a Malacka és a tahó zenekarként indult el, mert volt zenei kategória, ám hamar rájöttünk, hogy ez nem a legjobb megoldás, hiszen például a dob elnyomja a szövegeket, ami nem a legszerencsésebb egy humorfesztiválon. Akkor találtuk ki, hogy legyen trió a felállás. Az akkori énekes Pálfi Kriszta volt, én a másik, Galambos Zoltán gitározott, s ez bőven elég volt egy humorfesztiválra, ahol Litkai Gergő zsűritag volt, s azóta vagyunk a Dumaszínháznál. Mivel Kriszta anyukai feladatokat lát el, helyette Szalai-Burszán Vera van velünk, aki élvezi, hogy az egyetlen nő a Dumaszínház csapatában, s vannak is már egyéni ambíciói.

HAON: A február 11-ei debreceni műsorra is hangszerrel érkeztek?
Borovitz Tamás: Kizárólag azzal, gitár és ének van a műsorban. Érdekes, hogy amikor valahol fellépünk, és például Kőhalmi van előttünk, akkor meglepődik a közönség, hogy mit keres a színpadon a gitár, de mégis mindig jól alakul, szerencsére jól veszik az emberek az ilyen jellegű műsort is.

HAON: Megteremtheti-e a zene a még intenzívebb interakciót a fellépők és a közönség között?
Borovitz Tamás: Törekszünk az interakcióra, van, mikor nem is kell kérlelni a közönséget, elkezdenek például ritmikusan tapsolni egy refrénnél, sőt előfordul, hogy a hatodik refrénbe már beleénekelnek a kedves nézők. Csupán néhány akkordos szerzemények ezek, hiszen a szövegen van a hangsúly, de pont ezért slágeresek a dalok alapjai.
– Sz. L. –
INFO
A február 11-én, 19 órától kezdődő rendezvényre jegyeket elővételben a Napló-székházban, az egyetemi Ajándékboltban, a Pont Irodában, a Mezonban, a Tourinformban, a Fórumban vagy a Lovarda sörözőjében válthatnak.