Makrai Éva és Mikula Norbert világbajnok – világcsúccsal!

Makrai Éva és Mikula Norbert világbajnok – világcsúccsal!
2010. május 23-29-én az Amerikai Egyesült Államokban a Texas állambeli Killeen-ben rendezték meg öt földrész 32 ország részvételével az ifjúsági és junior fekvenyomó világbajnokságot.

A magyar válogatott Ungai János szövetségi kapitány vezetésével, kilenc versenyzővel vett részt. A válogatott öt aranyérmet, három ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek. A junior női válogatott a hazaiak mögött az előkelő második helyezést érték el, olyan fekvenyomó nagyhatalmakat megelőzve, mint Oroszország, Japán.

A válogatott két legeredményesebb versenyzője, a berettyóújfalui Eötvös DSK versenyzője Makrai Éva és Mikula Norbert, akiknek sikerült a tavalyi világbajnoki címüket megvédeni. Éva a -48 kg-os kategóriában, 100 kg-os teljesítménnyel nyert meg, ami egyben új felnőtt országos csúcs. Ezzel a teljesítménnyel a 37 női versenyző közül abszolút világbajnoki második helyezést ért el. Mikula Norbert az ifjúsági +125 kg-os kategóriában, 250 kg-os teljesítménnyel 16,5 kg-mal javítva a világcsúcsot lett világbajnok. Norbert ezzel a teljesítménnyel a 46 fiú versenyzőből abszolút világbajnoki címet szerzett. E nagyszerű teljesítményekkel Magyarországnak, Berettyóújfalunak két ifjúsági világcsúcstartója van, egyben keretet foglalva a legkönnyebb női, illetve a legnagyobb súlyú fiúk mezőnyében.