Majdnem tömeggyilkos – RTL

Majdnem tömeggyilkos – RTL
Emberfeletti lénynek képzelte magát és istenként tisztelte a tömeggyilkosokat az az egyetemista, aki a rendőrség gyanúja szerint huszonkét embert akart megölni Budapesten.

A fiatalember célja az volt, hogy minél nagyobb félelmet keltve mészárolja le áldozatait, saját egyetemének épületében vagy egy budapesti bevásárlóközpontban. A rendőrök már régóta figyelték, elfogásán ötven nyomozó dolgozott csaknem két napig, végül a Déli pályaudvar mellett sikerült elkapni – hangzott el az RTL Híradójában.

Az egyetemista korábban összetűzésbe került a szomszédokkal, miután néhány hónapja gázpisztolyát elsütötte a lakásában. Ezért garázdasággal is gyanúsítja a rendőrség. A fiút nem nagyon ismerték a házban, körülbelül két éve költözött be a lakásba.

A 22 éves fiatalembert szombaton helyezték előzetes letartóztatásba. A rendőrök már a gázpisztolyos lövöldözés óta figyelték. Eközben jöttek rá, hogy mire készül. A fiú részletesen elmondta a nyomozóknak, hogyan akart végezni a huszonkét emberrel. A tömeggyilkosságra másfél éve készült és még egyik versében is írta róla. Elképzelése szerint vagy egy bevásárlóközpontban, vagy saját egyetemén tervezte. Számítógépén megtalálták azokat az oldalakat is, melyeken különböző külföldi tömegmészárlásokról írtak. Példaképei pedig az ottani ámokfutók voltak. Ezeket az embereket emberfeletti lényként tisztelte és önmagáról is ez volt az álláspontja, hogy nem emberi lény, hanem a fölött álló.

A fiú egyszer már végre akarta hajtani a tervét, de azt nem mondta meg a nyomozóknak, hogy végül miért nem tette meg. Vallomása szerint elfogásának napján, tehát múlt hét csütörtökön vagy pénteken gyilkolt volna.