Majdnem kilencven megyei rendőr állt határvadásznak

Majdnem kilencven megyei rendőr állt határvadásznak
© Fotó: mrszki.hu
Hajdú-Bihar – Próbaidős rendőrré váltak a másodéves szakközépiskolások.

Az államhatár védelme és rendjének további megerősítése lesz a feladata annak a 866 másodéves szakközépiskolásnak, akit szeptember 1-jei hatállyal neveztek ki próbaidős rendőr tiszthelyettessé – válaszolta megkeresésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság(ORFK) Kommunikációs Szolgálata.

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola kijelölt diákjai között 88 megyénkbeli van. A fiatalok hétfőn ünnepélyes keretek között rendőri esküt tettek, majd elindultak Magyarország déli határa felé, ahol szakmai gyakorlatot teljesítenek. A tanulók a határvadász egységek alárendeltségében működnek, önálló intézkedésre nem jogosultak. Az ORFK azt írta, mint minden rendőr a középiskolások is rendszeresen részt vesznek tréningeken, továbbképzéseken. A mostani feladatokra a fővárosban külön felkészítést kaptak.

Kötelező, sürgős!

Az állomány felállításának sürgősségét jelzi, hogy olvasónk megszakította a külföldi nyaralását, mert az alatt kapta az információt, hogy augusztus 27-én kötelező megjelennie az oktatási intézményben. Az ORFK úgy fogalmazott: a tanulók értesítése a rendészeti szakközépiskolákon keresztül, az iskolai kiértesítés rendjének megfelelően történt.

HBN–HABE