győztes keleti rangadó

2019.10.20. 12:28

DVSC: nem volt hátrány az emberhátrány

A DVSC kiküzdötte tíz emberrel a győzelmet a Diósgyőr ellen.

Fotó: Kovács Péter

Feledhetetlen hangulatban léphettek pályára a Loki és a Diósgyőr játékosai szombaton este az OTP Bank Liga 9. fordulójában, ugyanis a Szívtiprók ultracsoport a 25. születésnapját ünnepelte a stadionban. Ennek megfelelően – no és azért is, mert a Debrecen az utóbbi négy meccsét elvesztette – csak a győzelem lehetett elfogadható a hazaiaktól.

Bár az első helyzet a DVTK előtt adódott, a 9. percben Szécsi Márk váltotta gólra Varga Kevin okos passzát, vezetett a DVSC!

A folytatásban átvette a kezdeményezést a borsodi gárda, és Nagy Sándornak kellett többször is bizonyítania, mennyire jó helyen van a kapuban.

Fontos siker

A szünetet követően hamar jött az egyenlítés, egy szöglet után Márkvárt lőtt kapura, és a megpattanó labdája becsapta Nagyot, így utat talált a hálóba.

Felkorbácsolódtak az indulatok a pályán döntetlen állásnál, akadt némi kakaskodás, majd Varga Kevint lezavarta a pályáról a játékvezető, miután a középpályás durván számon kért rajta egy elmaradt lapot Brkovicsnak.

A kiállítás a házigazdákat vértezte fel, és Tőzsér egy jogos büntetőből megszerezte a vezetést a Lokinak.

A hátralévő szűk félórában a debreceniek megtartották az eredményt, a Diósgyőrnek alig akadt helyzete.

Kiharcolt, nagyon fontos siker volt.

TN

A mérkőzésről élőben közvetítettünk, az erről szóló tudósítást itt elolvashatja.

DVSC – DVTK 2-1 (1-0)

Nagyerdei Stadion, 5460 néző. Vezette: Bogár (Szert, Buzás)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Varga K., Tőzsér (Csősz 88.), Haris, Szécsi – Adeniji (Trujics 77.), Garba (Pávkovics 84.)

DVTK: Danilovics – Polgár, Brkovics, Karan, Tamás M. (Tabakovic 81.) – Márkvárt, Iszlai – Sesztakov (Hasani 67.), Rui Pedro, Prosser (Korbély 65.) – Ivanovszki

Gól: 1-0 Szécsi (9.), 1-1 Márkvárt (47.), 2-1 Tőzsér (11-esből, 65.)

Sárga lap: Brkovics (24.), Kinyik (25.), Szatmári (59.), Rui Pedro (59.), Iszlai (64.)

Kiállítva: Varga K. (61.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában