Majdnem emberölés lett a közös italozásból – Vádat emeltek a debreceni késelő ellen

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Kis híján tragédiába torkollt egy alkoholgőzös vita a szeptemberi délutánon. A megsérült férfinak egy helyi segített, ő hívta a mentőket is.

2016. szeptember 7-én délután a vádlottak, akik testvérek, együtt italoztak a sértettel Debrecenben egy közös ismerősüknél. A vádlottak 17 óra körül hazaindultak.

Rövid idő elteltével a sértett is elindult, utolérte a vádlottakat, majd hangos szóváltás, illetve verekedés alakult ki közöttük. Miután lehiggadtak, mindannyian hazamentek.

Nem sokkal ezután a sértett elindult otthonról, és a vádlottak háza előtt haladt el. A testvérpár észrevette a sértettet, egyikük fenyegetni és szidalmazni kezdte, azonban a testvére megakadályozta, hogy kimenjen az utcára és megtámadja.

A feldühödött vádlott ezután a lakás konyhájában magához vett egy nagy kést és az udvar hátsó részén kiszaladt egy másik utcára, ahová addigra a sértett odaért.

A vádlott hátulról odalépett a férfihez, és a konyhakéssel megvágta a nyakát.

A sértett ezt észlelve hátra fordult, ekkor a vádlott ismét felé szúrt, miközben azt kiabálta, hogy szíven szúrja. A sértett védekezett, ezért a vádlott nem tudta ismételten megszúrni, azonban újra rátámadt. Ez idő alatt a vádlott testvére is a helyszínre ért, elvette társától a konyhakést, és azt a lakásuk udvari WC-jében rejtette el.

A sérült férfinak az utcában lakó személy nyújtott segítséget, majd mentőt hívott – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A sértett a bántalmazás során nyolc napon túl gyógyuló metszett sérülést szenvedett, azonban figyelemmel arra, hogy a vádlott által használt eszköz emberi élet kioltására alkalmas, továbbá a vádlott kijelentésére és a szúrás többszöri ismétlésére a férfi szándéka a sértett életének kioltására irányult.

Az eljárás során a rendőrség a konyhakést lefoglalta.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, míg a szabadlábon védekező testvére ellen emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta mindkét vádlottal szemben.