Majdnem egymilliárdból újult meg teljesen a Kenézy rehabilitációs részlege

Akt.:
Majdnem egymilliárdból újult meg teljesen a Kenézy rehabilitációs részlege
© Fotó: Matey István
Debrecen – Befejeződött a Kenézy Kórház rehabilitációs részlegeinek korszerűsítése.

Az összesen 919 millió forintba került beruházást uniós forrásból, két ütemben valósították meg. Először a gyermekrehabilitációnak otthont adó épületet újították fel, mely munka tavaly májusban zárult le. A második ütemben, 2014. decemberétől mostanáig a Bartók Béla úti, 3,800 négyzetméteres felnőtt Rehabilitációs Osztályt hozták rendbe. Utóbbira 500 milliót költöttek – derült ki a pénteki átadó ünnepségen.

Az is elhangzott, hogy az épületbe 127 millió forintért egyebek mellett 120 elektromos motorral állítható ágyat és korszerű eszközöket vásároltak. Az egykori ebédlőből tornatermet, a kertben pedig jó időben használható kültéri rehabilitációs pályát alakítottak ki.

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, aki korábban a Kenézy Kórházat is vezette, arról beszélt, hogy részese volt annak amikor 2007-ben a Kenézy Kórház „halálát” kihirdették. Ezt azonban ő és kollégái nem fogadták el, és a nulláról „talpra állították” az intézményt. Hozzátette: az elmúlt 5 és fél évben csaknem 500 milliárd forintnyi uniós fejlesztés valósult meg az országban. A vidéki egészségügyi infrastruktúra is teljesen megújul.

– A debreceni egészségügy szellemi potenciálját tekintve világhírű. Amennyiben képesek leszünk a szakmai színvonalat összehangolni az infrastruktúrával, elérhetőek lesznek a kitűzött célok – jelentette ki Dr. Papp László, Debrecen polgármestere.

HBN-OCs