Majdnem egy napig oltották az izzó szenes vagonokat Kabán

Akt.:
Majdnem egy napig oltották az izzó szenes vagonokat Kabán
© Fotó: Derencsényi István
Kaba – Ismét eredeti úticélja felé tart a kabai állomáson csaknem egy napig izzó vasúti szénszállítmány.

Kedd kora estére befejezték a tűzoltók a kabai vasútállomáson a hétfő este óta izzó vasúti szénszállítmány hűtését – tudtuk meg Rácz Mátétól, a katasztrófavédelem megbízott megyei szóvivőjétől.

Elmondta: először a harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsijában tapasztaltak füstöt. A Szlovákia felől érkező vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók. Azonban a fürdőváros állomásán az oltási munkálatok veszélyeztették volna a vasúti forgalmat, ezért a vonatot tovább szállították Kabára, ahol huszonhárom püspökladányi, debreceni, hajdúszoboszlói, szeghalmi és nyíregyházi tűzoltó locsolta a vagonokat. Tizenegy óra megfeszített oltási munkálatot követően a harminc vagon felét sikerült megfelelő hőmérsékletűre hűteni, így azok folytathatták útjukat a célállomás felé. További tizenöt vagon hűtése kedd kora estig tartott. Jelenleg már a szerelvény ezen fele is úton van a még használható orosz eredetű szállítmánnyal Eperjeske felé.

HBN


Szénszállító vagonokat hűtenek a tűzoltók a kabai állomáson
Kazánszenet szállító vasúti szerelvényt hűtenek a tűzoltók a kabai vasútállomáson – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője kedd délután.


Tizenegy órája oltják a kigyulladt szenes vagonokat
Hajdúszoboszló, Kaba – Tegnap az esti órákban egy harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsijában füstölést tapasztaltak. A vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók.