Majdnem agyonverte 80 éves áldozatát – kutyák is segítettek az elfogásban

Kis híján agyonverte áldozatát egy rabló az éjszaka a Baranya megyei Véménden.

A férfi egy egyedül élő 80 éves asszonyra tört rá otthonában és brutálisan megverte 5 ezer forintért. A rendőrök azonnal külön akciócsoportot szerveztek, kutyák, járőrök, technikusok, nyomozók járták Véméndet, volt olyan utca, ahol minden házban, minden férfit igazoltattak. Az akció eredményt hozott: még az éjjel elfogták a gyanúsítottat.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint saját házában vert meg és rabolt ki egy egyedülálló nyolcvanéves asszonyt egy férfi Véménden éjjel. Az asszony aludt, amikor a férfi betörte az ablakot, bemászott és rögtön fojtogatni kezdte, majd teljes erővel ütötte-verte, ahol érte. A támadó 5 ezer forintot vitt el.

Mindent részletesen beismert

A rendőrök külön akciócsoportot hoztak létre, megszervezték az üldözést. Kutyák, technikusok, járőrök és nyomozók járták Véménd utcáit, volt olyan utca, ahol minden házban minden férfit igazoltattak, ellenőriztek. Így találták meg a gyanúsítottat, aki először tagadta, majd mindent részletesen beismert. A harmincnyolc éves helybéli férfi azt mondta a rendőröknek, pont így tervezte el a rablást, csak azzal nem számolt, hogy pár óra alatt elfogják. A férfi egyébként ismerte az áldozatot, korábban dolgozott nála, tudta róla, hogy egyedül él, és hogy lehet nála pénz.

Az idős áldozatot életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, az orvosok szerint állapota bármikor rosszabbodhat, mert a fejét ért hatalmas ütések bevérzéseket okoztak. A rendőrök a támadót őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról hamarosan dönt a bíróság.

– Független Hírügynökség –