haon-sportoldal

2008.02.28. 16:49

Szorítsunk Kaluczáért és Vargáért!

<p>Roseto degli Abruzzi – Sportéletünk nagy napja lehet a pénteki: az első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívóversenyen a DVSC-s Kalucza Norbert (51 kg) és a hajdúsámsoni Varga Miklós (60 kg) Pekingért csatázik.</p>

Győzelmükkel a fiúk a torna döntőjébe jutnának a súlycsoportjaikban, de ennél sokkal fontosabb szempont, hogy az elődöntők győztesei olimpiai részvételhez jutnak!

Nem csoda tehát, hogy a debreceni és a hajdúsámsoni klub házatáján már napok óta a tetőfokára hágnak az izgalmak. A sámsoniak tíz fős szurkolói csapattal kísérték el kedvencüket Itáliába. A delegáció élén Tóth János klubelnök áll, akit esélylatolgatásra kért a HAON.

– Már javában a pénteki elődöntők lázában égünk, mindenki optimista, de azért nem iszunk előre a medve bőrére. Úgy vélem, hogy mind Varga Miki, mind pedig Kalucza Norbi esélyes a győzelemre. Az eddigi látottak alapján jelentem ki, hogy Norbinak talán könnyebb dolga lesz a német riválissal, mint Mikinek a románnal.

Affelől nincs kétségem, hogy mindkét fiú apait-anyait belead, és a bizakodásunknak az ad alapot, hogy mindketten kirobbanó formában jutottak el idáig.

Azt aligha kell külön említenem a bokszbarátok számára, hogy ökölvívásban sajnos nem mindig korrekt a pontozás. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, csak arra utalok, hogy láttunk már sok furcsaságot a „sportdiplomácia” következményeként.

Nem tehetünk mást, bízuk benne, hogy továbbra is tisztaság jellemzi majd a pontozók tevékenységét, mert akkor két olimpiai résztvevővel térünk haza! – mondta Tóth János, a Hajdúsámsoni Harangi Imre SE elnöke.

A pénteki elődöntők 14 órától kezdődnek az adriai üdülőváros sportcsarnokában. Kalucza Norbert a negyedik párban – 15 óra körül – csap össze a német Marcel Schneiderrel, míg Varga Miklós – körülbelül 16.30-kor – a program kilencedik ütközetét vívja a román Georgian Popescuval.

 -Cs. Bereczki Attila-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!