Majdnem 2500 aláíró tiltakozik a fideszes elszámoltatási kampány ellen

Már csaknem 2500 aláírója van annak a nyilatkozatnak, amely a Fidesz elszámoltatási politikája ellen tiltakozik. A nemrég Bauer Tamás közgazdász által elindított tiltakozást először 108 közéleti személyiség, ismert ember írta alá, a tiltakozók száma mára meghaladja a 2400-at.

A tiltakozó nyilatkozat szerint a demokratikus jogállam magyar híveit növekvő aggodalommal tölti el, hogy az országgyűlési választás nyertesei a kormányváltást “forradalomnak” tekintik, a politikai ellenfél választási vereségét pedig alkalomnak az ellenféllel való leszámolásra. Az “elszámoltatás” fogalmában összemossák a bűncselekményekért való jogi felelősségre vonást a másfajta politika egzisztenciális szankcionálásával, s ez jogállamban megengedhetetlen – áll a nyilatkozatban.

 

Kövér László fenyegetőzött

 

“A Fidesz frakcióvezetőjének korábbi nyilatkozatát követően most Kövér László fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök elleni eljárással, a politikai ellenfélnek a közéletből való erőszakos eltávolításával. A negyvenes évek végén is így kezdődött a demokrácia felszámolása, és nem lehet kétségünk afelől, hogy a politikai ellenfélnek a közéletből való eltávolítása ezúttal is hasonló célt szolgál. A demokratikus jogállam magyar híveiként tiltakozunk a Fidesz “elszámoltatási” kampánya, a vezető Fidesz-politikusok fenyegető nyilatkozatai ellen, és felhívunk mindenkit a szabadság védelmére” – zárul a tiltakozó nyilatkozat.

A tiltakozáshoz az aláírók a demokracia2014@gmail.com e-mail címen várják az egyetértők csatlakozását. A névsort folyamatosan frissítik, és megjelentetik a www.galamus.hu és www.charta.info.hu internetes oldalon – tájékoztatott Bauer Tamás közgazdász vasárnap.