Magyaros vacsora külföldi diákjainknak

Táncra is perdültek
Táncra is perdültek - © Fotó: Debreceni Egyetem
Debrecen – Jelenleg körülbelül négyezren tanulnak a Debreceni Egyetemen idegen országból.

Több mint 150 külföldi cserediák volt hivatalos arra a vacsorára, amelyet a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának DEHÖK Külügyi Bizottsága szervezett. Bár a legismertebb az Erasmus, a részképzéses diákok nem csak az európai uniós mobilitási program keretében érkeztek a Debreceni Egyetemre. Az Erasmus Mundus, a CEEPUS, a Visegrádi Négyek és a brazíliai Határok nélkül című programban is több diák tanul az intézményben – közölte kedden a Rektori Hivatal Sajtóirodája.

A vacsora során magyar ízeket, gulyáslevest és rétest kóstolhattak a résztvevők, akik utána táncház keretében helyi hagyományokkal ismerkedhettek. Ebben a félévben Lengyelországból, Olaszországból, Spanyolországból, Csehországból, Franciaországból, Ukrajnából és az Egyesült Államokból is érkeztek a hallgatók, a legnépesebb azonban a török és brazil diákság.

Érdekesség, hogy ebben a félévben van olyan lengyel hallgató, aki korábban Erasmus-ösztöndíjas volt Debrecenben, és most CEEPUS ösztöndíjjal jött vissza, mert nagyon szeretett itt lenni.

A Debreceni Egyetemen mintegy 4000 külföldi tanul, amely országosan is kiemelkedő. A térítéses képzések mellett sokan érkeznek a mobilitási programok keretében, amely azok sikerét mutatja.

HBN