“Magyarországon és Debrecenben még nem most jön el az idejük”

Balról jobbra, fentről lefelé: Grendorf Dániel, Juhász Roland, Nagy Péter, Pály Bence, Rezes Renáta, Volosinovszki Gréta
Balról jobbra, fentről lefelé: Grendorf Dániel, Juhász Roland, Nagy Péter, Pály Bence, Rezes Renáta, Volosinovszki Gréta - © Fotók: Molnár Péter
Debrecen – Olvasóinkat ezúttal arról faggattuk, szerintük el fognak-e terjedni az elektromos járművek. Mindenki lát bennük fantáziát, az igazi berobbanás idejéről azonban megoszlanak a vélemények.

– Valószínűnek tartom, hogy el fognak terjedni az elektromos autók, az emberek látnak bennük fantáziát. Azonban, szerintem, ehhez még kell legalább 10-15 év – jelentette ki Rezes Renáta.

– Van rá esély, hogy közkedveltté válnak, de ehhez még kell vagy két évtized. Abban azonban biztos vagyok, hogy Magyarországon még több idő szükséges – fejtette ki Volosinovszki Gréta.

Pály Bence szerint Magyarországon és Debrecenben még nem most jön el az idejük; Európában már mindenhol alapdolog lesz, mire itt nagyobb számban jelennek meg az elektromos autók.

eac

– Úgy hiszem, hogy a világ többi részén már régóta használatban lesznek, mire itt közkeletűvé válnak. Még jó ideig várni kell majd rájuk, legalább tíz évig – vélekedik Nagy Péter.

– Soká lesz még, hogy nálunk hétköznapinak számítsanak, az ország gazdasága is hozzájárul ehhez. Tíz évnél biztos több kell ahhoz, hogy népszerűek legyenek. Azonban ezután is csak fokozatosan veszik át a többi autó helyét – mondta Grendorf Dániel.

Juhász Roland jobban szereti a dízel- és benzines autókat, ennek ellenére biztos abban, hogy az elektromos autók is teret hódítanak majd maguknak az elkövetkezendő két-három évben.

HBN|Fotók: Molnár Péter