Magyarországon először Debrecenben a csúszásgátló útburkolat

Akt.:
Magyarországon először Debrecenben a csúszásgátló útburkolat
Debrecenben, a Csapó utca- Pacsirta utcák kereszteződésénél készült el a legelső hazai olyan csúszásgátló útburkolati rendszer, ami a kivitelező szerint költséghatékonyabb és forgalmi szempontból is előnyösebb, mint a jelzőlámpák.

A sárga- piros szín nem csak felhívja a figyelmet a gyalogátkelőhelyre- amit már amúgy is piros-fehérre festettek, de a magas súrlódású útburkolati segédeszköz, amit living roadnak neveznek, közel a felére csökkenti a féktávolságot.

Videó

A Csapó utca veszélyes

A környékbeliek véleménye videón

Az említett zebránál 2008-ban kettő, 2009-ben pedig tizenegy olyan baleset történt, melyben gyalogos is érintett volt. Javasolt viselkedési mód lenne a rendőrség szerint mind a gyalogosok mind a járművezetők részére a KRESZ maximális betartásával való közlekedésen felül az udvariasság, a közlekedés egyéb résztvevőivel szemben a toleráns viselkedés, egymás segítése.

A videónkon azonban jól látszik, még ez a rendszer sem akadályozza meg a szabálytalankodó autósokat, akik nem adják meg az elsőbbséget a gyalogosnak, de érezhetően hamarabb kezdik meg a fékezést az új burkolatnak köszönhetően.

Elsőbbségadás – tanítanak ilyet KRESZ oktatáson?

Kinek és hogy osztogatják a jogosítványt?