Magyarország részt vesz az OECD felnőtt képesség- és kompetenciamérésében

Budapest – Elindult az a kiemelt projekt amely biztosítja a magyar részvételt az OECD felnőttek képesség- és kompetenciamérési programjában (PIAAC) – közölte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a PIAAC az első olyan nemzetközi mérés, amely a felnőtt lakosság munkavégzés során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való megszerzésének vagy elvesztésének körülményeit egyaránt vizsgálja. Eredményei alapján lehetővé válik az oktatásra, a szak- és felnőttképzésre, valamint a foglalkoztatásra irányuló szakpolitikák gyakorlati alapokon nyugvó tervezése.
Ezt a stratégiai célkitűzést támogatva csatlakozott Magyarország a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a felnőttek kompetenciái mérésére kidolgozott programjához.

A projekt összköltségvetése 1,1 milliárd forint; a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból 798,82 millió forint, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program forrásaiból pedig 301,18 millió forint támogatást kap a program.

– MTI –