Magyar-szlovák meccsel avatták fel a tekecsarnokot

Magyar-szlovák meccsel avatták fel a tekecsarnokot
© Fotó: DSC-SI
Debrecen – A negyvenéves létesítményben most először végeztek komolyabb korszerűsítést.

Szombat délután válogatott teke mérkőzéssel avatták fel a Rigó Dezső Tekecsarnokot – írja honlapján a Debreceni Sportcentrum. Az ünnepélyes átadón Bátor Gábor, a Magyar Teke Szakági Szövetség főtitkára elmondta, bízik benne, hogy még többen kapnak majd kedvet a tekézéshez, és a sportág még inkább fellendül. Becsky András, a létesítményt üzemeltető Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum területén található Gyulai István Atlétikai Stadion, továbbá a héten átadott kondipark után újabb mérföldkőhöz érkeztek.

A kivitelező hat db új tekepályát épített be a csarnokba, annak valamennyi alkotórészével és tartozékával együtt. Továbbá kapcsolódó szolgáltatásként elvégezte a meglévő pályatest és pályaelemek bontását, elszállítását, az új tekepálya elemeinek helyszínre történő szállítását, összeszerelését, beüzemelését, tesztüzemét, az új pálya vezérlésével kapcsolatosan a kezelőszemélyzet oktatását. A csaknem harmincmillió forintba kerülő munkálatok pénzügyi fedezete részben a Magyar Bowling és Teke Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között létrejött támogatási szerződésből, részben pedig önkormányzati saját forrásból valósult meg.


Debrecen - Véget ért a debreceni Oláh Gábor utcai tekecsarnok felújítása, korszerűsítése. Átfogó modernizáción esett át a debreceni Oláh Gábor Utcai Sportcentrumban található tekecsarnok. A 41 éve épült, 2012 óta Rigó Dezső egykori megyei tekeszövetségi elnök, szakosztályvezető nevét viselő létes...