Magyar sikerek a téli Spartan Race-viadalokon

Budapest – Több magyar siker is született a Spartan Race elnevezésű akadályfutó versenysorozat legutóbbi, külföldi állomásain.

A szervezők közleménye szerint idén először rendeznek téli viadalokat Csehországban, Szlovákiában, valamint Lengyelországban. A terepet az ilyenkor jellemző hideg, havas, jeges környezetben kellett leküzdeniük a versenyzőknek.

A január 16-i, az észak-csehországi Liberec Winter Sprinten 16 ország 2069 versenyzője rajtolt el, köztük 35 magyar, s a 7 kilométeres pályán a nők mezőnyében született az első idei magyar érem: Gyurcsó Andrea 55.09 perces idővel harmadik lett.

Egy héttel később a szlovákiai Szvitben került sor szintén sprint távú, 7,7 kilométeres versenyre, amelyen 15 nemzet közel 2000 indulója rajtolt el. Ezen 540 versenyző képviselte a magyar színeket. Az első futamok csaknem mínusz 20 fokos hidegben kezdődtek. Az elit férfi csapatok mezőnyében a Tóth Ádám, Czindrity Attila, Balhási Ákos, Nikolics Zorán négyes diadalmaskodott.

A nyílt versenyben is születtek magyar sikerek, a férfiaknál Börcsök Balázs megnyerte kategóriáját, a nőknél Seff Nikoletta ért el második, valamint Koller Judit harmadik helyezést.

A téli versenysorozat utolsó két erőpróbáját február 6-án Jakuszycében, majd március 19-én Donovalyban rendezik.

A Spartan Race a világ legnépszerűbb akadályfutó sorozata, Európában, Ázsiában, Amerikában és Ausztráliában rendeznek ilyen versenyeket. Minden viadalról az elit kategória első öt helyezettje jogot nyer arra, hogy ott legyen a pénzdíjas világbajnokságon, amelyet idén az egyesült államokbeli Tahoe-tónál bonyolítanak le.

Magyarországon legközelebb április 9-én rendeznek versenyt, a Visegrád Sprintre rekordlétszámú nevezőt várnak a szervezők. Így várhatóan megdől a tavaly a Hungaroringen regisztrált 3300 fős csúcs.

– MTI –
hirdetés