Magyar-román közös liga?

Magyar-román közös liga?
Labdarúgás – A magyarral közös bajnokság ötletét vetette fel a románok ligaelnök.

A jégkorong-bajnoksághoz hasonlóan egy év alatt akár többször is megmérkőzhet a szomszédos ország két közkedvelt csapata, a Ferencváros és a Steaua. Amennyiben létrejön a magyar-román közös fociliga – idézi az nb1.hu a román manna.ro. honlapot.

Az írás szerint a román klubcsapatok közül egyre többet fenyeget a csőd veszélye, ezért a ligaelnök, Dumirtu Dragomir abban gondolkodik, hogy szövetkezzen a magyar csapatokkal. A közös magyar-román ligában olyan gárdák küzdenének, mint a bukaresti Steaua, a Dinamo és a Rapid, valamint a Kolozsvári CFR, az FC Vaslui, az Astra Giurgiu, a Petrolul Ploiesti, a Pandurii és az Otelul Galac, illetve a DVSC-TEVA, a Fradi, az Újpest, a Győr, az MTK, a Honvéd, a Videoton, a Paks és a Kecskemét.

Ahhoz, hogy liga ne csak fikció legyen, valószínűleg sok időnek kell eltelnie, de az biztos, hogy a magyar futball színvonalának nem tenne rosszat egy-egy Loki–Kolozsvár, vagy Ferencváros–Steaua Bukarest rangadó.

Emelkedhetne a színvonal

– Ha esetleg összejönne az említett bajnokság, biztosan jót tenne a színvonalnak – válaszolta a felvetésre Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője. – Sok kiváló csapat van Romániában, ezért több jó meccset játszhatnának a mieink egy közös pontvadászatban. Amennyiben ez megvalósulna, szakmailag mindenképpen pozitív hozadéka lenne – mondta a tréner.

 

Coulibaly hétfőn jön

Mint korábban beszámoltunk róla, két DVSC-s labdarúgó, Adamo Coulibaly és Yannick Mbengono még nem érkezett vissza a téli szabadságáról, előbbi hétfőn, utóbbi pénteken csatlakozik a kerethez. Információink szerint a hírekkel ellentétben nem a klubvezetés engedélyével hosszabbította meg a pihenőjét a francia gólkirály, amennyiben valóban így van, Coulibalynak el kell majd számolnia az egy hetes hiányzásával. Ami biztos, a felkészülést némi lemaradással kezdi majd a munkába később bekapcsolódó Coulibaly és Yannick.Sporthírek