Helyi közélet

2013.12.11. 14:08

Adventi műsor, ajándékba

Debrecen - Százötven gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermeknek szól a dal.

Debrecen - Százötven gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermeknek szól a dal.

Fellépések, kézműves játszóház, bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági bemutató is része lesz december 21-én a „Szívünkből szól…” című adventi jótékonysági műsornak, ahová mintegy százötven gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermeket várnak a szervezők a Belvárosi Közösségi Házba – minderről Szőnyi Sándorné, a DMK szakmai igazgatóhelyettese beszélt egy keddi sajtótájékoztatón.

Családias hangulat

Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének igazgatója kiemelte, hogy a gyermekvédelemben foglalkozó szakemberek fontosnak tartják ezt a kezdeményezést. A megyében több mint 1600 gyermek, ebből 350 Debrecenben, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedik. Az igazgató azt is kifejtette, hogy az advent elsősorban családi ünnep, és ezeknek a gyerekeknek az ilyen, és ehhez hasonló rendezvényekkel a családias hangulatot igyekeznek pótolni. Ehhez a szervezők kézműves játszóházzal és ajándékműsorokkal is hozzájárulnak.

Jótékony védelem

Ezek a gyerekek sajnos jobban ki vannak téve a különböző veszélyeknek, ezért nagyon fontos a fiatalkorú bűnözés megelőzése, ezért is lesz bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági bemutató is – ezt már Juhász Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának rendőr alezredese mondta, hozzátéve: munkatársai is részt vesznek a jótékonysági programon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában