Magyar Ring Gála – Szellő Imre legyőzte Gyenyisz Gracsovot

A győztes Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka (b) ünnepel az orosz Gyenyisz Gracsov (j) elleni mérkőzése után a budakalászi sportcsarnokban 2018. február 16-án. Az összecsapást a Magyar Ring profi ökölvívó gála keretében rendezték.
A győztes Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka (b) ünnepel az orosz Gyenyisz Gracsov (j) elleni mérkőzése után a budakalászi sportcsarnokban 2018. február 16-án. Az összecsapást a Magyar Ring profi ökölvívó gála keretében rendezték. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budakalász – Tíz menet után pontozással győzte le Szellő Imre Gyenyisz Gracsovot a budakalászi Magyar Ring Gála főmérkőzésén péntek este – közölte a gála főszervezője az MTI-vel.

Rácz Félix elmondta: a WBO cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka, a 19 győzelemmel álló, veretlen Szellő Imre a 16 győzelemmel, 5 vereséggel és 1 döntetlennel rendelkező Gyenyisz Gracsov ellen szállt ringbe, aki 2013-ban legyőzte minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívóját, Erdei Zsoltot.

A tíz menetre kiírt mérkőzésen mintegy kétezer néző előtt a 34 éves magyar bokszoló egy végig feszült mérkőzésen pontozással győzte le 35 éves orosz ellenfelét.

Szellõ Imre

MTI Fotó: Illyés Tibor

A pénteki gálán a nagyváltósúly magyar bajnoki övéért Fazekas László és Berki Ferenc Jr. csapott össze, utóbbi pontozással nyerte a párharcot. A nagyközépsúly magyar bajnoka Egedi Renátó lett, miután technikai kiütéssel az ötödik menetben legyőzte Krammerstodter Márkot. Az est folyamán a német Shefat Isufi is megvédte a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális övét az uruguayi Rafael Sosa Pintosszal szemben.

Szorítóba lépett az Európa-bajnok Bacskai Balázs is, aki a tanzániai Meshack Mwankemwa ellen az ötödik menetben technikai kiütéssel nyert, a félnehézsúlyú magyar bajnok Kis Máté pedig a bosnyák Ermin Avdicot győzte le a negyedik menetben szintén technikai kiütéssel.

– MTI –