Magyar-német: főpróba az Eb előtt

Kleinheislerékre (labdával) már csak a gelsenkircheni edzőmeccs vár az Eb előtt
Kleinheislerékre (labdával) már csak a gelsenkircheni edzőmeccs vár az Eb előtt - © Fotó: Derencsényi István
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A legerősebb Nationalelf ellen mérheti fel Bernd Storck, hogy hol tart a magyar válogatott.

Az Európa-bajnokságra 44 év után kijutott magyar válogatott csütörtökig az ausztriai Leogangban készült, majd szombaton 18 órától a világbajnok német csapattal találkozik Gelsenkirchenben (tv.: M4 Sport).

Legutóbb 12 éve

Célegyeneséhez érkezett a kontinenstornára való felkészülés, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a magyar és a német válogatottnak egyformán ez lesz az utolsó edzőmeccse a jövő pénteken kezdődő franciaországi kontinensviadal előtt. A magyarok legutóbb 12 évvel ezelőtt tudták legyőzni Németországot, a kaiserslauterni felkészülési meccsen Torghelle Sándor duplájával 2–0-ra diadalmaskodtunk. Egy hasonló győzelem, de már egy döntetlen is óriási dolog lenne a Storck-gárdától, ugyanis a germánok a napokban 3–1-re kikaptak Szlovákiától, s a fiaskó után Joachim Löw szövetségi kapitány – sajtóhírek szerint – nem kísérletezik tovább, a lehető legerősebb összeállításban küldi a pályára csapatát a mieink ellen.

Az önbizalomért

Minden szempontból fontosnak nevezte a szombati felkészülési mérkőzést Mesut Özil, a világbajnok német csapat középpályása.
– Egy pozitív eredmény természetesen önbizalmat adna nekünk – jelentette ki a Nationalelf asconai edzőtáborának végén az Arsenal légiósa. – Örülök, hogy újra a gelsenkircheni stadionban léphetek pályára, a csapat célja pedig a győzelem – mondta Özil, aki ebben a városban született, korábban pedig játszott a Schalke 04-ben, amelynek arénájában 18 órától csapnak össze a felek.

Hamarosan kezdődik

A német válogatott az Európa-bajnokságon a C csoportban a lengyelekkel, az északírekkel és az ukránokkal találkoznak, míg a magyarok elsőként június 14-én Ausztriával csapnak össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Mar­seille-ben Izlanddal, végül 22-én Portugália lesz az ellenfelük Lyonban.

HBN, MTISporthírek


hirdetés