Magyar Nagydíj – Több mint száz mentődolgozó vesz részt az egészségügyi biztosításban

Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) – Az Országos Mentőszolgálat idén is teljes készenlétben lesz a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején, a rendezvény egészségügyi biztosításában több mint száz mentődolgozó vesz részt – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Győrfi Pál kiemelte: az elmúlt években a versenypálya megfelelő pontjaira települő mentőkocsik személyzete – a “gyorsbeavatkozó” orvosok, a versenyautóból való kimentésre kiképzett mentőcsapatok, valamint a mentőhelikopterek és a kórházi szintű pályaambulancia orvosai, ápolói – nagy gyakorlatot szereztek az autóverseny speciális mentési feladatainak ellátásában. Tudásukról minden évben számot is kell adniuk egy a versenyt megelőző, súlyos balesetet szimuláló tesztvizsgán, ahol a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) illetékesei az egyes beavatkozások szakszerűségén és a csapatmunka gördülékenységén kívül a gyorsaságot is mérik.

A nézőtéri szektorokba telepített mentőegységek tavaly a három versenynapon száznál is több esetben nyújtottak segítséget különféle rosszullétek, sérülések miatt – tette hozzá.

A mentőszolgálat az idén is 21 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal, hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel, valamint egy belgyógyászati, traumatológiai ellátásra is alkalmas ambulanciával vigyáz a vasárnapi Forma-1-es futam versenyzőinek és a nézőinek biztonságára – közölte Győrfi Pál.

Pervainé Hangodi Ágnes, Mogyoród nagyközség jegyzője korábban az MTI-nek elmondta: bár a tavalyinál lényegesen kevesebb vállalkozó kért kitelepülési engedélyt a Hungaroringre a Magyar Nagydíj idejére, és magánszállásokat hirdető táblákkal is alig találkozni, a mogyoródi önkormányzat mindent megtett az idei Forma-1-es futam zökkenőmentes lebonyolításáért.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendezvény biztosításában az elmúlt évekhez hasonló létszámú rendőr vesz részt. A munkájukat lengyel, román és osztrák rendőrök is segítik; feladatuk elsősorban az, hogy segítsenek a határon túlról érkező vendégek problémáinak kezelésében, megkönnyítsék a tájékozódásukat, ellenőrizzék okmányaikat és járműveiket.

MTITovábbi hírek a Sport kategóriából