Magyar Nagydíj – Szokásos létszámmal biztosítja a rendezvényt a rendőrség

Budapest – Az elmúlt évekhez hasonló számú rendőr vesz részt az idei, jövő hétvégén megrendezendő a Forma-1-es Magyar Nagydíj biztosításában – közölte a rendőrség szerdán honlapján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) közleményében azt írta: a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényre várhatóan nagy számban érkeznek magyar és külföldi látogatók amely a település és a környék forgalmát erősen terheli. Emiatt a jövő hét második felében az M3-as autópálya egy szakaszán, Szilasligeten és Mogyoródon is forgalmirend-változásokra kell készülni. A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a rendőrség – írták, de ezzel együtt a mogyoródi lakosokat arra kérik, hogy a rendezvény idején gépkocsival csak akkor induljanak el otthonról, ha feltétlenül szükséges, s hogy “a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek”.

Kiemelték továbbá, hogy a versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján – csütörtök reggeltől hétfő reggelig – megállási tilalom lesz. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok – tette hozzá a PMRFK.

Idén a magyar rendőrök munkáját szlovák, román és osztrák rendőrök is segítik. Az ő feladatuk elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése. Emellett a versenypálya közelében jövő csütörtöktől július 25., hétfő reggelig idén is ideiglenes rendőrőrs működik majd. A Hungaroring melletti rendőrőrs, valamint az egyes konzulátusok képviselőinek elérhetőségeit később a www.police.hu oldalon is közzéteszik – írta a PMRFK.

– MTI –