Magyar Nagydíj: Alonso optimista, de óvatosan fogalmaz

Fernando Alonso a hét elején elmondta, a legutóbbi tesztek feldobták a csapatát
Fernando Alonso a hét elején elmondta, a legutóbbi tesztek feldobták a csapatát - © Fotó: Getty Images
Budapest – A spanyol világbajnok problémamentes hétvégében és pontszerzésben bízik a Magyar Nagydíj előtt.

A Forma–1 mezőnye már gőzerővel készül a hétvégén esedékes Magyar Nagydíjra, és mint a spanyol pilóta, Fernando Alonso hét eleji nyilatkozatából kiderült, alig várja már, hogy ismét Magyarországon versenyezhessen. A hazánkban is roppant népszerű klasszis visszatekintett a legutóbbi viadalra, a Brit Nagydíjra, majd szót ejtett a magyar pályáról is.

Nagy kihívás volt

– Silverstone egyértelműen nagy kihívás volt számunkra, de rengeteg pozitívumot leszűrtünk a hétvégéből – kezdte mondandóját Alonso. – Egyre erősebbek vagyunk a megbízhatóság terén, és azt kell mondjam, hogy a Brit Nagydíj utáni tesztek feldobták kicsit a csapatot. Rengeteg kört autóztunk, végigcsináltuk a teljes programot, és nagyon sok új információt szereztünk, ami segítheti a fejlesztést, úgyhogy remélhetőleg ez már Magyarországon is a hasznunkra válhat – mondta a kétszeres világbajnok.

Alonso szerint azonban egyelőre a McLaren-Honda beállításai még nem az igaziak, ezért a csapatnak Mogyoródon is csak a pontszerzés lehet a maximális célja. – Nincs olyan, hogy „tökéletes” ebben a sportágban, de ami fontos számunkra, hogy minden területen problémamentes hétvégénk legyen. Ha meg tudjuk oldani, hogy minden edzésen a legjobbat hozzuk ki magunkból, és drámamentes lesz a futamunk, akkor remélhetőleg a sebességgel sem lesz gond, és nem tartom kizártnak, hogy akár értékes pontokat is szerezhetünk. A Hungaroring remek pálya, ugyanakkor megvannak a különlegességei. Egy kicsit olyan, mintha egy utcai pályán versenyeznénk, hiszen abszolút precizitás szükséges, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk az összes körből – mondta Fernando Alonso, majd továbbra is a Hungaroringről beszélt.

Mintha gokartozna

– Úgy lehet elérni a legjobb köröket, hogy keményen „rászállsz” a kanyarokra, mintha gokartoznál, így ebből a szempontból élvezetes itt vezetni. Ehhez azonban jó egyensúly és leszorítóerő kell a kocsitól. A Hungaroringen nem a végsebesség számít, de ettől függetlenül nem érződik úgy, hogy lassú pálya lenne. Bízom benne, hogy korán megtaláljuk a jó beállításokat, és a lehető legtöbbet kihozzuk a kocsinkból – fogalmazott bizakodóan a spanyol versenyző.

HBNSporthírek


hirdetés