Magyar Kupa: nem lesz könnyű, de sikerülhet!

Mint mindig, most is nagy küzdelmet hozhat az MVFC–Győr
Mint mindig, most is nagy küzdelmet hozhat az MVFC–Győr - © Fotó: Matey István
Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény – A Mezei-Vill a Győr ellen elődöntőzik, a HTE az Astrával szemben vívja a finálét.

Két hajdú-bihari együttes, a férfiaknál az MVFC-Berettyóújfalu, a nőknél pedig a Hajdúböszörményi TE érdekelt a futsal Magyar Kupa végső küzdelmeiben.

Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Arénában rendezik meg a hétvégén az MK-döntőket: a férfiak harcát Final Four (négyes döntő) zárja, a hölgyek csatározásában már „csak” a finálé van hátra.

Már az elődöntőben

Újra találkozik a két nagy rivális, 15.30-tól csap össze szombaton a Berettyóújfalu és a Rába ETO az elődöntőben. Tavaly ez a két csapat vívta a finálét, akkor 6-1-re a győriek diadalmaskodtak. A 2014/15-ös bajnokságban viszont eddig nem tudta az ETO felülmúlni Turzó József alakulatát: szeptember 22-én 2-2-es döntetlent értek el egymás ellen, majd december 5-én 2-0-ra az újfaluiak győztek.

Az MK harmadik fordulójában a Mezei-Vill 14-0-ra nyert a BME elleni oda-visszavágós párharcban, míg a Győr 5-3-mal lépett tovább az Aramis gárdájával szemben.

A Rubeola Csömör és a Veszprém került még be a legjobb négy közé, ezt a párharcot 18 órától vívják. A két elődöntős továbbjutó vasárnap délután négytől mérkőzik meg a Magyar Kupa trófeáért, a meccset a Sport2 élőben közvetíti.

A végső kör

Kis túlzással a semmiből robbant be a női futsalba a Hajdúböszörményi TE, mely tavaly megnyerve az NB II-t idén már az élvonalban csatározik, nem is akárhogy. A böszörményiek újoncként a felsőházi rájátszás második helyén állnak jelenleg, és épp legfőbb riválisuk, az Astra HFC előzi meg őket.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Az egyletek a bajnokság után a kupadöntőben is megmérkőzhetnek, vasárnap 13.30-tól feszülnek egymásnak a felek (élő Sport2).

Az NB I-es pontvadászatban előbb 4-2-re, majd 3-1-re a kiskunfélegyháziak nyertek, a play off-ban, két hete viszont Simonyi András tanítványai kerekedtek felül 6-5-re.

A Bács-Kiskun megyeiek kétszer is, összesítésben 10-5-re verték a Tolnát, a Böszi összességében 12-8-ra múlta felül az Árkád ETO-t a legutóbbi körben a kupában.

Az Astra már rutinos döntős, évek óta egyeduralkodó a hölgyeknél, a HTE számára viszont ez lesz az első finálé. Nincs tehát veszítenivalója a Böszörménynek, és ahogy a csapatot ismerjük, nem is adja majd könnyen magát!

HBN