Magyar Kupa: csak a Loki és a Balmaz…

Akt.:
Magyar Kupa: csak a Loki és a Balmaz…
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros, Debrecen – A megyéből öt együttes lépett pályára a szerdai kupafordulóban, s kettő jutott tovább.

A főtábla első körének mérkőzéseit rendezték a Magyar Kupában. A legjobb 64 közé jutásért Hajdú-Bihar megyéből szerdán öt gárda próbálta meg kivívni a továbbjutást: a DVSC, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, a DEAC, a Nyíradony és a Sárrétudvari.

Tisza: itt egy ötös!

A DVSC alakulata a megyei első osztályban szereplő Csongrád vendége volt. A Lokiban főleg olyanok játszottak, akik a bajnokikon nem vagy csak kevés játéklehetőséghez jutottak eddig. Már a 4. percben betalált a cívis alakulat Takács Tamás révén, majd a 9. percben egy hazai öngólt láthatott a publikum. A szünet előtt még Tisza Tibor is betalált, majd a fordulást követően Tisza még négyszer volt eredményes, rajta kívül Bárány Donát kétszer és Nagy Kevin vette be a csongrádiak kapuját, akik 8–0 után rúgták a szépítő találatukat. A DVSC imponáló, 10–1-es sikerrel lépett a következő körbe.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese a Nógrád megyei első osztály második helyezettje, a Karancslapujtő otthonában lépett pályára. Az első félidő gól nélkül telt, majd a második játékrész elején 4 perc alatt kétszer is örülhetett a Balmaz, előbb Jurij Hobovda, majd Vólent Roland zörgette meg az ellenfél hálóját. Horváth Ferenc tanítványai 2–0-val vették az akadályt.

Megizzasztották a Vasast

A legnehezebb ellenfél a Nyíradonynak jutott, hiszen a megye I-es gárda az élvonalban vitézkedő Vasast fogadta. Mercs Jánosék bő egy órán át jól tartották magukat, ám a 63. percben Pavlov fejesével megszerezte a vezetést a fővárosiaknak. A hajrában egyenlíthetett volna a hazai egylet, ám Szilágyi nem találta el a kaput 8 méterről. A hosszabbításban szabadrúgáshoz jutott az Adony, a kapus Bákonyi is előrement, ám ez lett a veszte, ugyanis a kontrából az exlokista Kulcsár Tamás begyalogolt a kapuba (0–2). Szoros mérkőzésen nyert a Vasas, kiesett a Nyíradony.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A szintén megye I-es Sárrétudvari az NB III-as Balassagyarmat ellen próbálta felvenni a harcot hazai környezetben, kevés sikerrel. A vendégek a szünetben már 5–1-re vezettek, s végül 8–1-re diadalmaskodtak. A hazaiaknál Szűcs Péter szerezte a gólt.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

A DEAC az NB II-es Budafokkal meccselt Debrecenben. A vendégek a szünetben már 2–0-ra vezettek, a gólokat az exdebreceni Pölöskei Péter és a korábbi válogatott támadó, Filkor Attila szerezte. A szünet után a vendégek növelték előnyüket, Ihrig-Farkas Sebestyén duplázott, kialakítva a 4–0-s budafoki sikert.

HBN


Csongrád TSE–DVSC 1–10 (0–3)

Csongrád, 300 néző. Vezette: Kiss A.

DVSC: Novota – Kuti, Szilvási, Mészáros N., Barna – Szekulics, Csősz (Kusnyír 74.), Filip, Bíró P. (Bárány D. 56.) – Tisza, Takács (Nagy K. 46.)

Gól: 0-1 Takács (4.), 0-2 Borda (öngól, 9.), 0-3 Tisza (23.), 0-4 Tisza (54.), 0-5 Nagy K. (56.), 0-6 Tisza (60.), 0-7 Bárány (65.), 0-8 Tisza (68.), 1-8 Fodor (70.), 1-9 Tisza (73.), 1-10 Bárány (92.)

Herczeg András: Jó játékkal, nagy kedvvel futballozva, szép gólokat szerezve sikerült megszereznünk a győzelmet egy kulturáltan játszó gárda ellen. A mérkőzésen Bárány Donát és Kusnyír Erik személyében két akadémista is debütált a DVSC első csapatában. Mindketten jó teljesítménnyel vették ki a részüket a sikerből.

Karancslapujtő KSE–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0–2 (0–0)

Karancslapujtő, vezette: Bereczki M.

Balmazújváros: Szécsi – Póti, Habovda, Jagodics, Batarelo (Erdei), Kovács, Virág, Rácz, Belényesi, Maiszuradze (Bódis), Vólent (Orovecz)

Gól: Habovda (49.), Vólent (53.)

Horváth Ferenc: Amiért mentünk, azt elértük. Egy nagyon lelkes, tizenegy emberrel védekező csapat ellen játszottunk, ellenfelünk egy darabig jól tartotta magát. Több helyzetet dolgoztunk ki, amelyből kettőt tudtunk értékesíteni. Minden győzelem fontos, jó dolog, hogy sikerült kivívnunk a továbbjutást. Biztos, hogy ez az eredmény némi lökést ad a játékosoknak.

Debreceni EAC–Budafoki MTE 0–4 (0–2)

Debrecen, vezette: Takács T.

DEAC: Sáfár – Balogh (Kovács), Nagy Z., Bencze, Csörgő (Nagy A.), Sütő (Sós), Illés, Szarka, Posta, Simonka, Barabás

Gól: Pölöskei (6.), Fikor (9.), Ihrig-Farkas (75., 87.)

Sáfár László: A mai mérkőzés tapasztalatszerzés szempontjából tökéletes volt. Egy magasabb osztályban szereplő együttes érkezett hozzánk, ellenfelünk a legjobb csapatával állt ki, ezt tükrözi a végeredmény is. Voltak a találkozónak olyan periódusai, amelyek jól sikerültek nekünk. Több játékosomról tudtam értékes információt gyűjteni, amely a folytatásban hasznos lesz. Mostantól csak a hétvégi bajnokira koncentrálunk.

Nyíradony VVTK–Vasas 0–2 (0–0)

Nyíradony, vezette: Kátai G.

Nyíradony: Bákonyi – Kerecsen, Furó (Gyurina), Gáll (Pataki), Mercs, Takács, Kónya (Baranyi), Éles, Szilágyi, Gyügyei, Daru

Gól: Pavlov (67.), Kulcsár (92.)

Orosz János: A hétvégén a Hajdúnánás elleni meccs után azt nyilatkoztam, csalódtam a gárdában. A mai mérkőzés alapján büszke vagyok a játékosokra, hiszen 0–0-s állásnál három-négy hatalmas helyzetet is kihagytunk. Örülök annak, hogy komoly ellenállást tanúsítottunk. Bátran támadtunk, illetve letámadtunk, nagyon jól kihoztuk a védő harmadból a labdát. Ha egy icipicit bátrabbak vagyunk, nagy meglepetést okozhattunk volna, ugyanis a vendégek csak a hosszabbításban szerezték a második góljukat, amikor a kapusunk is felment egy szöglethez. Gratulálok a csapatomnak, és köszönjük a nézőinknek a lelkes buzdítást.

Sárrétudvari KSE–Balassagyarmati VSE 1–8 (1–5)

Sárrétudvari, vezette: Takács J.

Sárrétudvari: Kiss – Rozsik, Szabó (Toldi), Rostás, Gyáni (Kovács), Füleki, Pálinkás (Erős), Fegyverneki, István, Tóth, Szűcs

Gól: Szűcs (45.), illetve Tóth (öngól, 3.), Magos (18., 88.), Tóth (21., 33.), Nagy (37., 51.), Molnár (59.)

Szabó Lajos (Sárrétudvari): Egy korai góllal hamar vezetést szerzett a Balassagyarmat, amitől alaposan megzavarodtunk. Ellenfelünk többször mögénk tudott kerülni a széleken, ezen a szünetben próbáltunk változtatni. A második játékrészben már többet birtokoltuk a labdát. A vendégek megérdemelt győzelmet arattak, sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz.