Magyar Kupa: a Loki is beszáll

ramos
ramos
A hajdúságiak az NB III egyik élgárdájával csapnak össze a Magyar Kupában.

A vasárnapi Fradi-verés után szerdán a Magyar Kupában lép pályára a DVSC-TEVA: az NB III-ban szereplő Nagyecsed vendége lesz a piros-fehér alakulat. A délután fél háromkor kezdődő találkozó tétje a legjobb tizenhat közé kerülés, a nyolcaddöntős szereplés egyetlen meccsen dől el. Ugyan a Loki összeállítását nagyban meghatározza az a tény, hogy a debreceniek pénteken délután bajnokit vívnak a harmadik helyezett Kaposvárral, ám arról szó sincs, hogy félvállról vennék a kupacsatát.

Nem veszik félvállról

– Nem titok, hogy a kupameccsen azok jutnak szóhoz, akik az utóbbi mérkőzéseken kevesebbet szerepeltek – nyilatkozta a Naplónak Bücs Zsolt, a DVSC pályaedzője. – Ez persze nem azt jelenti, hogy gyenge csapattal állunk ki, a Lokinak minden körülmények között győzelemre kell törnie, így lesz ez a Nagyecsed elleni is. Nagyon komolyan vesszük a találkozót, nem téveszt meg bennünket, hogy az ellenfél a harmadosztály futballozik. Nekünk minden hazai sorozatban a végső győzelem a célunk, így van ez a Magyar Kupában is.

Jótékony célt szolgál

A vendéglátók trénerétől megtudtuk, hogy ezúttal jótékony célt is szolgál a MK-találkozó. – Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a minden fronton címvédő magyar csapat lehet a vendégünk, nem túlzás, a sorsolás óta ennek a meccsnek a lázában égünk – mondta Feczkó Tamás, a nagyecsediek edzője. – Különösen, hogy ebben a sorozatban még nem játszhattunk hazai környezetben. Előre is köszönjük a Loki vezetőinek és játékosainak azt a gesztust, hogy nemcsak lemondanak a bevétel rájuk eső részéről, hanem meg is vásárolják a jegyeket, hiszen a mérkőzés bevételét jótékony célra fordítjuk, a tizenkilenc éves nagyecsedi asztaliteniszező, Tóth Attila csontvelő átültetésére gyűjtünk. Éppen ezért kérjük a meccsre kilátogató szurkolóinkat, hogy akinek módja van rá, a belépő megvásárlása mellett a kihelyezett urnákba elhelyezett adományokkal segítse a Tóth-családot. A meccsről szólva, reálisan látjuk az esélyeket, de sportemberek vagyunk, ezért mindent megteszünk a minél jobb eredmény eléréséért – jelentette ki a szakember.

Csak a rend kedvéért: amennyiben a kilencven perc döntetlennel érne véget, úgy kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha ekkor sincs döntés, akkor pedig jöhetnek tizenegyesek. HBN, KM – TN, BT

Címkék: , ,