Magyar-horvát – Lovrencsics helyett Bese a keretben

Budapest – A beteg Lovrencsics Gergő helyett Bese Barnabás került be a horvátok elleni, szombati barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott 24 fős keretébe.

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi tájékoztatása szerint Lovrencsics Gergő betegség miatt nem állhatott a lengyel bajnok Lech Poznan rendelkezésére a hétvégén, és a horvátok elleni meccset megelőző – ma kezdődő – edzőtáborozáson sem vesz részt. Bernd Storck szövetségi kapitány úgy döntött, hogy helyette az Eb-selejtezők előtt álló U21-es válogatottba jelölt Bese Barnabást hívja be az A-keretbe. Bese így délután még pályára lép az MTK Budapest – DVSC-TEVA bajnoki mérkőzésen, majd rögtön ezután Telki felé veszi az irányt, és csatlakozik a nemzeti csapathoz.

Bese a februári összetartáson már dolgozott az A-válogatottal, továbbá decemberben tagja volt a Telkiben edzőtáborozó távlati csapatnak is.

A horvátok elleni barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a ferencvárosi Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepel ismét Európa-bajnokságon, ahol sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

– MTI –
hirdetés