Magyar győztest ünnepeltek a röplabdás fiúknál

Három napon át pattogott a (röp)labda
Három napon át pattogott a (röp)labda - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ismét magas színvonalú mérkőzések voltak az Eötvös Kupán.

Az elmúlt szombaton strandröplabdával kezdődött és most csütörtökön ért véget Európa egyik legnagyobb röplabdás seregszemléje, az Eötvös Kupa. A strandröplabda után a héten a hagyományos változaté volt a főszerep: 3 napon keresztül 109 mérkőzésen döntötték el a csapatok a helyezések sorsát.

Ismét a régi fényében

Már a nevezéseknél kiderült, hogy a lányoknál ismét régi fényében ragyog majd a torna, hiszen garantálható volt, hogy az orosz Olimpia Moszkva, Algéria válogatottja, a holland Apeldoorn vagy éppen a finn Korpilahden Pyrintö magas színvonalú röplabdát mutat majd be, és akkor még a hazai csapatokról nem is beszéltünk. A fiúknál a román LPS Bihorul Oradea, a magyar válogatott és a kínai Hong Tian Ma Sport Club számított esélyesnek a végső győzelemre.

Az első játéknapon 10 csoport mérkőzéseire került sor. Szerdán játszották le a keresztjátékokat, melynek során a lányoknál a legjobb nyolc közé Algéria válogatottja, a tavalyi ezüstérmes Eötvös DSE, a holland Dynamo Apeldoorn, az orosz Olimpia Moszkva, a kassai GT12, a szintén kassai Green Apple, a Kikinda és a Dunakanyar SE jutott. A győzelmet végül az oroszok szerezték meg.

Nagy csatában

A fiúknál a legjobb négy közé a magyar válogatott „A” és „B” csapata, a román LPS Bihorul Oradea és a Tóth Árpád Gimnázium jutottak. A keresztjátékok megnyerése után a magyar „A” válogatott és a LPS Bihorul Oradea játszotta a döntőt, amely végül nagy csatában magyar sikerrel zárult.

A verseny köré idén is kísérő programokat szerveztek. Szerdán a csapatok felvonulása igen hangulatosra sikerült. Ezután az edzők, sportvezetők a Belvárosi Művelődési Ház Pódium termében az Algériai Röplabda Szövetség alelnökének, Mohand Tamadartazának az előadását hallgathatták meg.

HBN


A dobogósok

Férfiak

1. Magyar „A” válogatott

2. LPS Bihorul Oradea (Románia)

3. Tóth Árpád Gimnázium

Nők

1. Olimpia Moszkva (Oroszország)

2. Algéria „A” válogatott

3. Dunakanyar SE „A”További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek