Magvetés

Budaörs, 2016. április 20. Pedagógusok egy nagyméretű kockás zászlót engednek le a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola ablakaiból a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án. Az iskola 62 fős tantestületéből 55 pedagógus vesz részt a sztrájkban, 678 diákjából 18 ment iskolába.
Budaörs, 2016. április 20. Pedagógusok egy nagyméretű kockás zászlót engednek le a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola ablakaiból a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án. Az iskola 62 fős tantestületéből 55 pedagógus vesz részt a sztrájkban, 678 diákjából 18 ment iskolába. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
„Kertészkedem mélán, nyugodtan, Gyümölcsfáim közt bíbelek” – jutott eszembe a költő szava tegnap – tehettem, hiszen a sztrájk miatt iskola nem volt, vagyis ügyeletet nem kértünk, de betegség okán amúgy is szabadra sikerült a nap. Barak Beáta jegyzete.

Szólt a rádió, saccolgatták a demonstrálók számát, 25 ezer lehetett. Az jó, végül is egy ember hite is elég volt ahhoz, hogy a Föld gömbölyű… Két gazszál keresztbe rakása közt ismét Aranyon agyaltam. „Közönyös a világ” – írta, s hát most én is talán az vagyok. Távol az oktatás-nevelés megjobbításától, pihenve, napfürdőzve. Mik is az életünk értelmei? Miért is ülne ki az ember a T. Ház lépcsőjére tüntetni? – gondolkodtam azért. Egészség, közbiztonság, szabadság, egyenlőség, anyagi jólét, önmegvalósítás, tudás, munka? A sorrend változó, a sor bővíthető, de ha magunkba nézünk, ezek közül néhányért bizonyosan felemelnénk a szavunkat. Akarom mondani, azért, hogy mindezek méltóságot adva legyenek jelen az életünkben. Ezt is megírta már a tollforgató: „Legnagyobb cél… e földi létben: Ember lenni…”. Iskolapadban, katedrán, kórházban, otthon és munkában. S ha most még a kiállás elvetett mag, fává lesz az.

– Barak Beáta –

Címkék: ,