Magna Cum Laude: Folytatás még magasabb szinten

Akt.:
Magna Cum Laude: Folytatás még magasabb szinten
Debrecen – „Folytatjuk az emocionális rockzenénket, ezentúl sem fogunk olyan koncerteket elvállalni, amik nem tetszenek a zenekarnak.” A Magna Cum Laude basszusgitárosával, Kara Mihállyal beszélgettünk.

Február 6-án, azaz szombaton este a Mystery Gang és a Magna Cum Laude zenekarok koncerteznek a Lovardában, melynek kapcsán a jubileumi ünneplésen éppen átesett banda, a Magna Cum Laude basszusgitárosát, Kara Mihályt kérdeztük az elmúlt időszakról és a tervekről.

NAPLÓ: Túl van a zenekar a 10. jubileumi éven, hogy éltétek meg ezt az időszakot?
Kara Mihály: Készítettem magamban számvetést, s arra jutottam, hogy ugyanúgy megvolt a szépsége, mint a szenvedése. A 10 év 70%-a szenvedés volt: nagyjából 7 évig erős érdektelenség jellemezte a zenekart, nyilván azért, mert nem kapott elég fórumot a muzsikánk, hiszen abban az időben kezdtük csinálni, amikor tombolt a diszkóhakni korszaka.

Leszámítva egy-két vidéki rádiót, a nagy médiumok nem segítettek, nem lehetett hallani a dalainkat, ráadásul az internet sem volt annyira elterjedt. Aztán szép lassan, mikor megkapta a zenekar a támogatást, hogy hallható legyen, koncerten élvezhessék az emberek, megmozdult valami. Olyan volt, mint egy hókupac, amit leengednek a hegyről és egyre csak növekszik. És ez a közönségre is igaz.

NAPLÓ: Tavaly megjelent nagylemezeteken régebbi dalok témáit is újragondoltatok, mintha a 10 év kapcsán önreflektív játékba kezdett volna a zenekar.
Kara Mihály: Sokat gondolkoztam azon, hogy egy-két dalt újra kellene értelmezni, megnézni, hogy most hogyan gondolkozunk a zenekar kezdeti időszakában felvetett témákról. Nyilván ez nem változtatja meg azok szépségét, hiszen a mai napig játsszuk például a Minden állomást – ami az első számunk volt, s természetesen a szombati koncerten is felcsendül –, csak egy újragondolás volt ez, hiszen jó érzés visszaemlékezni.

NAPLÓ: Milyen tervekkel vágtatok neki a 11. évnek?
Kara Mihály: Leereszteni semmiképpen sem fogunk! Szeretnénk még magasabb szintre lépni úgy, hogy nem erőszakolunk magunkra semmit, hiszen sosem tettük. Most nyilván megszelídítettük a rókát, felelősséggel tartozunk a közönségnek, és nem is fogjuk őket cserbenhagyni.

Folytatjuk az emocionális rockzenénket, ezentúl sem fogunk olyan koncerteket elvállalni, amik nem tetszenek a zenekarnak. Az biztos, hogy profi atmoszféra lengi körül a Magna cum laude zenekart!
– Sz. L. –

INFO
Jegyeket elővételben a Napló-székházban, a Pont Irodában, a Mezonban, a Fórum bevásárlóközpontban vagy a Lovarda sörözőjében válthatnak.