Magára vállalta a felelősséget a villamosmegállóban hagyott kisgyermek anyja

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Valóban elszakadt egymástól anya és gyermeke a 2-es villamos megállójában.

Felhívásunkra jelentkezett szerkesztőségünkben az a nő, akinek gyermeke a Dienes-iskola előtti villamosmegállóban maradt, miközben ő az elinduló járművön tartózkodott.

Az önmagát Zsuzsának nevező nő a következőket írta: „A Megállóban hagyott gyermek, csuklóra szorult villamosajtó? című cikkükre reagálnék, ami sajnos valóban megtörtént. Az én gyermekem maradt a Dienes megállóban a saját hibámból. Nem szeretném bővebben kifejteni. A lényeg, hogy egy idegen hölgy ment a kislányom segítségére és nem lehetek neki elég hálás így ismeretlenül is. A villamos valamilyen okból nem állt meg a vészfék meghúzására, de nem történt nagyobb baj és ez a fontos” – fogalmazott.

Az eredeti hír

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a legnépszerűbb közösségi oldal Debrecenben Hallottam zárt címcsoportjában volt egy hír, miszerint egy illető a fényvillamoson utazott vasárnap este, és a Dienes megállónál egy 4-5 éves kisgyermeket a villamos „kizárt” a megállóba, miközben az édesanyja a járművön maradt.

Aztán elindult a villamos, de a következő megállóig meg sem állt, miközben az utasok nyomták a vészjelzőt. A vezető ezt kinyomta és a kiabálásra sem reagált – volt olvasható a posztban.

A DKV részéről Csohány Andrea, kommunikációs és marketing előadó azt válaszolta, hogy a közösségi oldalon közzétett eseteket a cég nem tekinti hivatalos panasztételnek. A fent leírtakról a közlekedési vállalatnál nem tettek bejelentést. Miután szerkesztőségünkben jelentkezett az anya, a DKV kivizsgálja az esetet. Ez több napig is eltart. Amint az befejeződik, tájékoztatnak az eredményről. Az eset kapcsán korábban már tettünk fel kérdéseket a DKV-nak. Például, hogy a CAF villamosokban lévő kamerák rögzíthették-e az esetet? A GPS segítségével be lehet azonosítani az érintett járművet? Kaphat-e büntetést az érintett villamos vezetője? Milyen esetben húzhatja meg az utas a vészjelzőt? Természetesen az ezekre kapott válaszokat is közöljük.

HBN–OCs


Megállóban hagyott gyermek, csuklóra szorult villamosajtó?
Debrecen – A Facebook Debrecenben Hallottam című zárt csoportjában megosztott történet szerint a villamos ajtaja túl korán bezárult, amelynek következtében egy kisgyermek magára maradt a megállóban, mivel édesanyja már nem tudott leszállni a járműről. Megkerestük a DKV-t az üggyel kapcsolatban.