Egy kiskutyát is megmentettek a környezettudatos hallgatók

Akt.:
Egy kiskutyát is megmentettek a környezettudatos hallgatók
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Egy ládába zárt kiskutyát is megmentettek a Debreceni Egyetem hallgatói a DEHÖK VII. Nagy Takarításán csütörtökön.

Az intézményben hét éve indultak először a környezettudatosságot szorgalmazó hallgatói programok, melyek azóta minden hónapban megmozgatják az egyetemistákat.

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága a Magyar Fenntartható Egyetemek Hálózata tagjaként a Föld hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva szervezte meg az idei Nagy Takarítást. A program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, az önkéntesség szemléletformáló erejére, és arra, hogy élhetőbbé tehető a város zöldövezete, a debreceni Nagyerdő.

– Nagyon örülök annak, hogy idén is csaknem kétszáz önkéntes egyetemista vesz részt ezen a programon. Az egyetem a hallgatóké, és ez egyre jobban megnyilvánul abban is, hogy tesznek a környezetért. Figyelnek arra, hogy mit hagynak a jövő egyetemistáira – mondta köszöntőjében Gaál István kancellári megbízott.

Idén is kiemelt támogatója volt az akciónak a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. Debreceni Erdészete, amely biztosította a szükséges eszközöket, kesztyűket, zsákokat, konténereket és gépjárműveket a takarításhoz.

– A korábbi évekhez hasonlóan megtisztítottuk a Nagyerdei körút, az Ady Endre út, a gyógyszergyár és az Auguszta környékét. Külön örülök annak, hogy idén is sok elsőéves csatlakozott hozzánk, de emellett szép számban voltak visszajáró önkéntesek a felsőbb éves hallhatók közül is – fogalmazott Gyulavári Attila, a bizottság elnöke.

Az önkéntesek 15 köbméter szemetet gyűjtöttek össze három óra alatt. Sőt, még egy magára hagyott (de annál harapósabb) kiskutyát is találtak egy lefedett ládában, amit már egy menhelyre bíztak. Az akció végeztével a Nagyerdei Étterem jóvoltából babgulyással vendégelték meg a Nagy Takarítás résztvevőit.

– unideb.hu –


Adtak a szemétnek az egyetemnél!
Debrecen – A Föld Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódóan immár hetedik alkalommal szervezte meg a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága a Nagy Takarítás nevű szemétszedő akcióját.
hirdetés