Magánerőből kellene stadiont építeni

Mostanában sokat hallani az új stadion építéséről. Csak megemlíteném, hogy volt ebben az országban egy „csillagszemű juhász”, aki mindenféle állami támogatás nélkül épített egy stadiont.

Amelyet egyébként a „nagyok” megirigyeltek és elvettek tőle. De egy új stadionnak Debrecenben állnia kellene már legalább 8 éve.
Kizárólag magán tőkéből kellene ezt megépíteni, mivel ilyen célra állami költségvetésből nem kaphat létesítmény pénzt, akkor, amikor sok beteget csak a folyósokon tudnak elhelyezni; akkor, amikor nagyon sok család a szegénységi szinten él, amikor gyerekek hada indul el az iskolákba étlen-szomjan, s amikor sok településen nincs alapvetően egészséges ívóvíz ellátás. A futball és a stadion mára már a  magánszféra presztízse. Az építés is legyen presztízs kérdése a magánvállalkozói szférának és legyen szégyenérzetük amiatt, hogy eddig nem léptek ebben az ügyben! A futballból nem csak kasszírozni kell, hanem fejleszteni is. Fogjanak össze a helyi vállalkozások milliárdosai és tekintsék ezt befektetésnek a sportba, a jövőbe!
A helyszínt illetően a repülőtér a legjobb verzió, mivel oda további fejlesztéseket beruházásokat lehet kapcsolni. Mint például bevásárló és szórakoztató központot, főleg akkor, ha az a stadion úgy lesz megépítve, hogy  nemzetközi szolgáltatást is tud nyújtani. Erre lehet szállodát építeni és további kiszolgáló létesítményeket. Egy új városrész kaphat ott szárnyra.
A repülőtér azért is ideális, mert eddig igazából a város nem tudta hasznosítani, egy új stadion építési projekttel a vállalkozási és befektetési  kedv is aktiválódhat a város jövőbeni érdekében. Debrecen annyival hozzájárulhat eme projekthez, hogy a stadion részére a repülőtéren belül az alapterületet a befektetőknek ingyen átadja. A Nagyerdei övezetet, kérjük felejtsék el, mivel a futball már eddig is lebénította azt a részt! Nem érdeke ez a környezetnek és a természetnek sem. (A 90-es évek elején volt olyan eset, hogy egy hölgy vasárnap reggel 9 órakor keresztbe feküdt az Ady Endre sétány és a Nagyerdei körút kereszteződésében, és nem volt hajlandó az – akkor még az autópiacra – érkezőket tovább engedni. Volt egy ember, aki a kipufogó füstre hivatkozott a fák érdekében és igaza is volt! Igazi környzetvédők.)
Antal László, Hétköznapi Emberek Szövetsége