Magabiztosan verték Turzó József csapatát az újfaluiak

Akt.:
Magabiztosan verték Turzó József csapatát az újfaluiak
© Fotó: Matey István, archív
Berettyóújfalu – Három góllal, 5–2-re tudták legyőzni Trencsényi Jánosék a korábbi edzőjük által irányított Haladást.

Pikáns párharcot rendeztek a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának második fordulójában: a Turzó József irányította Haladás látogatott a Pálfi István Rendezvényközpontba pénteken este.

Az MVFC Magyar Szabolcs góljával a 10. percben vezetést szerzett, de nem sokkal rá Vidák Balázs révén egyenlítettek a vendégek. A szünet előtti pillanatokban Rábl János talált be, így 2–1-es hazai előnynél vonulhattak pihenőre a csapatok. Fordulás után a játékos-edző Trencsényi János vette be a Hali kapuját, a fórt Rábl növelte a 35. minutumban. A hajrában még két gól esett, a szombathelyiektől ismét Vidák villant, majd az újfalui László Márk állította be az 5–2-es végeredményt. A mérkőzésen egy kiállítás is volt, a Haladás játékosát, Hegyesi Zsoltot küldték le pirossal a 33. percben.

Készül a válogatott

Ismét három Mezei-Villes kapott meghívót a válogatottba: a vasárnap kezdődő kecskeméti összetartáson 13 mezőnyjátékos és három kapus készül majd, köztük Trencsényi, Rábl és Gál István. Az Európa-bajnoki selejtezőre hangoló magyar futsalválogatott szerdán 20.15-től, pénteken pedig 20 órától Japánnal mérkőzik a Messzi István Sportcsarnokban. Az ázsiaiak jelenleg a 16. helyen állnak a világranglistán, a magyar csapat a harmincadik. A két kecskeméti meccs után, de még a selejtező előtt a magyarok nem hivatalos, zártkapus edzőmeccset játszanak majd a szerbekkel.

HBN