Magabiztosan verték a Szparit

Magabiztosan verték a Szparit
Debrecen – Adamo Coulibaly három gólt szerzett a Nyíregyháza elleni Ligakupa-mérkőzésen.

A hétfői MLSZ-döntés (egy héttel elhalasztották a bajnoki rajtot) átírta az NB I-es csapatok, és természetesen a DVSC-TEVA programját is, ennek következtében a keddi, Videoton elleni Ligakupa-meccset újabb követte: pénteken délután az ősi ellenfél, a Nyíregyháza Spartacus látogatott a Nagyerdőre. Az összecsapás helyszíne ezúttal is az Oláh Gábor utcai műfüves pálya volt, amelyet több, mint ötszázan álltak körbe a kezdésre. Azok a nézők, akik kicsit késve érkeztek, akár le is maradhattak az első gólról, ugyanis Yannick elfutása nyomán Coulibaly már a hetedik percben a kapuba bólintott. A találatot követően cseppet alábbhagyott a csapatok lendülete, a viszonylagos eseménytelenséget Miskolczi kapásgólja törte meg, de Rudolf büntetője rögtön helyreállította a rendet.

Néhány perc múlva Czvitkovics Péter rúgott ritkán látható nagy gólt Volomidirnek és ezzel már kettő volt a DVSC előnye.

Coulibaly kétszer villant

A szünet után is maradt a piros-fehér dominancia, a vendégek csak elvétve jutottak el a Debrecen kapujáig, a hajdúsági védelem biztosan állt a lábán.

A második félidő közepe megint Coulibalyé volt: a francia csatár kétszer is mattolta a nyírségi hálóőrt. Összeségében kijelenthető, hogy egy pillanatig sem volt kérdéses, melyik a jobb csapat, bár vélhetően a tavaszi Nyíregyháza összeállítása nem sok helyen fog egyezni a pénteken látottéval.

A mérkőzés után a keret másik fele edzőmeccset játszott az ukrán Ungvár együttesével és 1-0-ás vereséget szenvedett.

T.N.

MESTERSZEMMEL

 Herczeg András (videó) : – Úgy vélem, hogy a csapat jól teljesített és akadtak kitűnő egyéni megmozdulások is. Örülnék neki, ha sikerülne átmenetenünk ezt a formát a bajnoki rajtra is.


Szentes Lázár (videó): – A Loki „A” csapata megverte a Szpari „B”-t… Olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek ezen a szinten nem elfogadhatók, míg a DVSC nagyon hatékonyan használta ki a helyzeteit.


Ligakupa középdöntő 2. forduló DVSC-TEVA – Nyíregyháza 5–1 (3–1) Debrecen műfüves pálya, 500 néző. Vezette: Oláh G. (Márton, Varga G.)


DVSC: Polekszics – Bodnár, Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó (Fodor 87.) – Czvitkovics (Spitzmüller 78.), Varga J., Ramos (Dombi 60.), Yannick (Szakály (71.) – Rudolf, Coulibaly (Feczesin 71.)


Nyíregyháza: Volodimir – Miskolczi (Csáki 77.), Zeljko, Struhar, Davidov – Müller, Bechan, Nacim, Oláh – Andorka, Zabos (Pákolicz 77.) Gól: Coulibaly (7.), Miskolczi (19.), Rudolf (11-esből a 23.), Czvitkovics (27.), Coulibaly (58.), Coulibaly (66.) Sárga lap: Laczkó (53.)