Magabiztos siker a Nyírgyulaj ellen a DEAC

Kondás Kristóf (66) meghívót kapott a válogatottba
Kondás Kristóf (66) meghívót kapott a válogatottba - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Hat gólt rámoltak be ellenfelüknek Elek Gergő tanítványai, és csak kettőt kaptak.

Hazai pályán szerepelt a férfi futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti, 17. fordulójában a DEAC, a Nyírgyulaj együttese látogatott a DESOK-ba pénteken este.

Hiába küzdöttek már a kezdősípszótól nagyot a csapatok, igen sokat kellett várni az első gólra, végül a 14. percben Faragó Lajos talált be. Még a szünet előtt tovább növelte előnyét a hazai egylet, előbb Szentes-Bíró Tamás, majd Varga Dániel zörgette meg a vendégek hálóját, félidőben 3–0-ra mentek Elek Gergő tanítványai.

Fordulás után Tóth Attila is megvillant, ám a folytatásban zárkózott a Lovas-gárda, 4–2 volt az állás a 36. minutumban. A hajrában Vékei Nándor és Varga Dániel góljainak hála bebiztosította győzelmét a DEAC, mely 6–2-re nyert.

A klub honlapjának nyilatkozva Elek Gergő elmondta, az egész mérkőzésen rendben volt a védekezésük, kivétel a pontrúgások elleni, ott nem volt meg a határozottság „Támadásainkban volt átütőerő, pontrúgásainkat jól, hatékonyan használtuk! Csapatként küzdöttünk, kisegítettük egymást, büszke vagyok a játékosokra!”

A cívisvárosiak 16 lejátszott meccsük alatt 21 pontot gyűjtöttek, amely pillanatnyilag az ötödik helyre elég.

Kondás a válogatottban

Nagy megtiszteltetés érte a DEAC férfi futsalcsapatát és személy szerint Kondás Kristófot. A Debreceni Egyetem sportklubjának kiválóságát Turzó József szövetségi kapitány behívta a spanyolok ellen készülő nemzeti válogatottba. Kondás Kristóf január végén az Ibériai-félszigeten viselheti a címeres mezt.

– Megmondom őszintén, nagyon boldog vagyok, hiszen amikor elkezdtem a futsalt négy évvel ezelőtt, a legfőbb célom az volt, hogy magamra ölthessem a címeres mezt. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában is támogatott. Vagyis a családomnak, barátaimnak, csapattársaimnak, a DEAC vezetőinek, és nem utolsósorban Elek Gergő edzőnek, aki idekerülésem óta rendkívül sokat foglalkozik velem, amiért borzasztóan hálás vagyok. Érdekesség, hogy annak idején Turzó József kezei alatt kezdtem meg profi futsal karrieremet, és úgy tűnik, most ismét vele folytatom a válogatottnál, ami tényleg felemelő érzés – nyilatkozta a deac.hu-nak a sportoló.

A csapat tagjai január 26-án találkoznak Budapesten, ahonnan Córdobába veszik az irányt, hogy megmérkőzzenek Spanyolország legjobbjai ellen, 29-én és 30-án játszanak páros mérkőzést. – Nem kívánhattam volna soha szebb bemutatkozást, mint hogy minden túlzás nélkül a világ egyik legjobb csapata ellen játszhatok. Remélem, megkapom a lehetőséget és bizonyítom, hogy igenis van bennem potenciál komolyabb szinten is – fogalmazott Kondás Kristóf. ,

HBN


DEAC–Nyírgyulaj 6–2 (3–0)

DESOK, vezette: Kiss Gergő.

DEAC: Faragó Á. – Szentes-Bíró T., Vékei N., Kondás K., Varga D. Csere: Krajcsi B., Kasuba M., Tóth A., Faragó L., Pallai Zs., Berecz R., Gellérfi S. Vezetőedző: Elek Gergő.

Gól: Faragó L. (14.), Szentes-Bíró T. (20), Varga D. (20.), Tóth A. (24.), Vékei N. (38.), Varga D. (40.), illetve Gömze A. (27.), Kántor T. (36.)