Magabiztos győzelmet aratott a DEAC az óbudaiak felett

Akt.:
Magabiztos győzelmet aratott a DEAC az óbudaiak felett
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Az Óbudai Kaszások elleni idegenbeli siker után a debreceni kosárlabdacsapat továbbra is vezeti a másodosztályú pontvadászatot.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat igyekezett biztos kosarakat szerezni a palánk alól. Egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám Kovács Imre ponterős játékának köszönhetően a DEAC meglépett vendéglátójától. Bár a fővárosi alakulat kiváló támadójátékkal rukkolt elő, a hajdúsági rohamokkal nem tudtak mit kezdeni, így hét pontos vendég vezetéssel zárult az első negyed.

A második felvonásban kicsit megtorpantak a debreceniek, a Kaszások csapata pedig folyamatosan zárkózott, s a játékrész felénél utol is érték ellenfelüket. Ekkor azonban védekezést váltott Dr. Nagy Ágoston csapata, melynek meg is lett az eredménye, hiszen az óbudai csapat csak szenvedett támadásban. A nagyszünet előtt Nagy Benedek ziccerével, majd utolsó másodperces hárompontosával 12 egységnyire duzzadt a különbség.

A fordulás után ott folytatta a DEAC ahol abbahagyta, hamar 20 pontos differencia alakult ki, köszönhetően elsősorban Filip Patkovic agilis játékának. Az agresszív védekezésnek köszönhetően rengeteg eladott labdára kényszerítették a budapesti gárdát, akik a mérkőzés ezen szakaszában már nem bírták tartani a debreceniek által diktált tempót.

A záró játékrészben tovább nőtt a különbség, Nagy Botond nagyszerűen mozgatta társait. Harminc pontos előnye birtokában már az is belefért a DEAC-nak, hogy kissé kiengedjen a végére, ám így is megérdemelt 22 pontos siker lett a vége. Győzelmével a debreceni csapat továbbra is vezeti az NB1/B keleti csoportját.

Dr. Nagy Ágoston így nyilatkozott: “Játékoskeretét tekintve a bajnokság egyik legerősebb csapatával találkoztunk, így örömteli a magabiztos győzelem. Védekezésünk nem volt az igazi, sokszor rossz döntéseket hoztunk, és a dobószázalékunkkal sem vagyok maradéktalanul elégedett. Az előre eltervezett taktikát azonban többé-kevésbé sikerült megvalósítani, így ellenfelünk nem tudta hozni a tőle megszokott játékot.”

Debreceni Kosárlabda Akadémia

Az eredmény:

Óbudai Kaszások – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 74-96 (20-27; 16-19; 16-24; 23-24)DEAC: Patkovic 26/6, Kovács 13/3, Pék 9/3, Nagy Be. 9/3, Nagy Bo. 14/3 cserék: Vas 10, Szarka -, Széll 2, Gál 6/3, Erdei 5/3, Kiss 2, Lippai -.