Sport

2008.04.19. 15:38

Győzött és feljutott a magyar válogatott az A csoportba

<p>Legyőzte Ukrajna csapatát és ezzel feljutott az A-csoportba a magyar jégkorong válogatott. Pat Cortina szövetségi kapitány legénysége 4-2-re verte az ukránokat és ezzel a sportág történetében először, óriási szenzációra feljutott az elitcsoportba.</p>

16.40: Megérdemelt győzelem volt - hétfőn jönnek Palkovicsék

Mostanra ért be és megérdemelten nyerte meg a szapporói jégkorong világbajnokságot a magyar válogatott, ennek ellenére nem várt álom volt a csapat részéről a feljutás kivívása - mondta el a Független Hírügynökségnek a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. Kovács Zoltán szerint a mindenkori legjobb válogatottat láthatták a nézők.

A szövetség bízik benne, hogy jövőre sikerül kiharcolni a bentmaradást az A-csoportban, ehhez azonban még a mostaninál is több munka kell a válogatott részéről. A válogatott nagy része jövőre is együtt marad, ráadásul egyre több tehetséges fiatal játékos próbál bekerülni a csapatba, és a csapatvezetés is nagyon jó.

A mai győzelem legfontosabb része azonban, hogy ez a siker lökést adhat a sportágnak, többen támogathatják a pályák létesítését és az utánpótlás nevelést, és a felnőtt jégkorongra is több pénzt juthat a szponzoroktól.

A magyar csapat egyébként hétfőn reggel Bécsbe érkezik repülővel, majd onnan autóbusszal szállítják a csapatot Budapestre. Palkovics Krisztiánék tiszteletére hétfőn kora délután rendeznek ünnepséget a Kisstadionban - tette hozzá Kovács Zoltán.

15.35: A szapporói Divízió I-es világbajnokság zárómérkőzését a magyar csapat kezdte jobban, Vas János és Palkovics Krisztián góljaival már 2-0-ra vezetett Magyarország az első harmad után. A lendület folytatódott a második menetben is, a 23. percben Peterdi Imre bombázott az ukrán hálóba. A harmadik magyar gól után ébredezett az ellenfél is, a harmad végén 43 másodperc alatt két gólt is kapott

Szuper Levente, előbb Oleg Blagoj, majd Andrij Szemencsenko mattolta a magyar kapust.

A harmadik játékrész óriási küzdelmet hozott, gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni. Az 57. percben egy felvágódó korong arcon találta Szélig Viktort, aki vérző orral korcsolyázott az öltözőbe, takarítás miatt így pár percig állt a játék. Az utolsó percben aztán Ladányi passzolt Vas Márton elé, aki értékesítette is a helyzetet, eldöntve ezzel a feljutás sorsát.

 

A magyar válogatott így a sportág történetében először jutott fel az elitcsoportba, ahol a jövő évi svájci világbajnokságon Oroszország, Kanada, Egyesült Államok, Svédország és Finnország legjobbjaival mérheti össze erejét.

Videó!

 

  • Jégkorong vb: fordulatos mérkőzésen győzelem az észtek ellen
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!