Magabiztos, 5–1-es győzelem: a HTE-é a Megyei Kupa

Magabiztos, 5–1-es győzelem: a HTE-é a Megyei Kupa
© Fotó: Facebook/Gabeszfoto
Debrecen, Hajdúböszörmény – Roppant sikeres bajnoki éven van túl a Hajdúböszörmény csapata: a HTE nem csupán a Szertár Sportbolt megye I. 2015/16-os kiírását nyerte meg, hanem a hétvégén, a Debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett megyei Magyar Kupa döntőben is győzni tudott, 5–1-re ütötték ki a Sárrétudvarit Elek Norbert tanítványai. A bronzérmet a Hajdúsámson szerzete meg, miután 4–1-re verte a Hajdúszoboszlót.

– Óriási élmény volt mindenki számára a Nagyerdei Stadionban játszani, szerencsére a fiúk nem voltak megilletődve, szép játékkal rukkoltak elő, és magabiztosan húzták be a meccset. Szorosabb eredményre számítottunk, ugyanakkor sokat tettünk a sikerért – fogalmazott a Böszörmény vezetőedzője, Elek Norbert, aki tavasszal vette át a gárda irányítását.

– Nehéz éven vagyunk túl. Tavaly kiesett a HTE az NB III-ból, az volt a minimális elvárás, hogy visszakerüljünk a harmadik vonalba, ami sikerült is. Természetesen örülünk, de csak most jön a java, olyan társaságot kell összeraknunk, amely felveszi a versenyt az erősebb együttesekkel is – ehhez muszáj minden csapatrészt megerősítenünk – nyilatkozta Elek, majd azt is elárulta, az egyeztetések alapján úgy néz ki, jövőre is ő fogja irányítani a Böszörményt.

A megye I-es bajnokoknak osztályozón kell kiharcolniuk a feljutást, ám mivel nem minden győztes vállalta a harmadosztályú szereplést, így az MLSZ hat csapatot kisorsolt, amely osztályozó nélkül bekerült az NB III-ba. A szerencsések között van a HTE is. Elektől megtudtuk, boldogok voltak a hír hallatán, hiszen nem hiányzott még plusz két összecsapás, ráadásul igen jó egyletek ellen.

HBN


A tények

Magyar Kupa, megyei döntő:

Sárrétudvari-Hajdúböszörmény 1-5 (0-1)

Debrecen, Debreceni Nagyerdei Stadion, Vezette: Nazsa Tamás

Sárrétudvari: Kiss B.(Eszenyi V.) – Kiss T., Nagy Zs.(Vass A.), Kiss CS., Nagy T. – Olajos G.(Bodnár I.), Baranyai L., Füleki B.(Erős L.), Bak B.(Balog A.) – Kovács P.(Szabó G.), Fegyverneki M.

Hajdúböszörmény: Fórizs L.(Tömöri A.) – Simonka R., Tóth V., Andorkó S.(Zsuga Á.), Lovas M.(Csatári D.) – Szathmári Zs., Kállai G.(Sólyom M.), Jeremiás G., Molnár T.(Bereczki T.) – Nagy M., Hamar G.( Benke N.)

Gól: Nagy Zsolt ill. Nagy Máté (2), Sólyom Máté, Simonka Richárd, Benke Norbert
Sporthírek


hirdetés