Madridi tenisztorna – Elődöntőbe jutottak Babosék

Budapest, Madrid – Bejutott a legjobb négy közé a Babos Tímea, Andrea Hlavackova kettős a madridi salakpályás tenisztorna női párosversenyében.

Az ötödik helyen kiemelt magyar, cseh páros a Kiki Bertens, Johanna Larsson holland, svéd párost győzte le két szettben csütörtökön.

Babos és Hlavackova nem számíthatott könnyű mérkőzésre, mivel ellenfele egy nappal korábban a spanyol fővárosban elsőként rangsorolt, háromszoros Grand Slam-győztes Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh párost búcsúztatta.

Ehhez képest az első szett simán alakult: 1:1 után ugyan Babosék elvesztették adogatójátékukat, de utána sorozatban öt gémet nyertek. A másodikban 5:4 után sikerült fogadóként három meccslabdához jutniuk, melyből a harmadikat sikerült kihasználni. Az összecsapás 1 óra 6 percig tartott.

Minden pont sokat számított – kezdte értékelését saját honlapján, a babostimea.hu oldalon a magyar játékos. “Kevés hibával játszottunk, agresszívak tudtunk lenni Andreával. Az ellenfél az alapvonalról játszott az én szervámnál, ez nehezítette a feladatunkat, de nagyon jó volt a taktikánk, jó csapatot alkottunk.”

Babos még elmondta, hogy eddig nagyszerűen alakul az együttműködése Andrea Hlavackovával, jól érzik magukat a pályán, jól egészítik ki egymást.

A múlt heti, rabati tornán győztes Babos és Hlavackova ellenfele a döntőbe kerülésért az Irina-Camelia Begu, Simona Halep román kettős lesz pénteken.

Eredmény (a WTA honlapjáról):

páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 5.)-Kiki Bertens, Johanna Larsson (holland, svéd) 6:2, 6:4

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek