MABISZ: súlyos teher a biztosítási adó a biztosítóknak

Budapest, 2012. július 9., hétfő (MTI) – Súlyos teher a biztosítói szektor számára a jövő évtől bevezetendő biztosítási adó – hangsúlyozza a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleményében, amelyet a parlamenti döntés után juttatott el az MTI-hez.

    A szövetség rámutat: a teher növekedése ráadásul szűkülő piacon következik be.
    Az adó bevezetése a vagyonbiztosításokat érinti, az érdekképviselet reméli, hogy ez nem okoz majd zavarokat a piacon. Különösen fontosnak tartja a MABISZ azt, hogy a biztosítások elterjedtsége ne csökkenjen.
    A kormánnyal folytatott tárgyalások során az eredeti jogszabály-tervezethez képest történt néhány – mind az ügyfelek, mind a biztosítók számára – kedvező módosítás is a jogszabályban. Így a tavaly bevezetett baleseti adó fenntartása – a vele megegyező mértékű biztosítási adó helyett – például közel 4 millió autós számára jelent könnyebbséget, illetve előz meg jelentős kényelmetlenséget – mutatnak rá.
    A MABISZ szerint jó hír, hogy a mezőgazdasági biztosítások mentesülhetnek a biztosítási adó alól, így nem “vész el” a mezőgazdasági biztosítások frissen bevezetett állami támogatása.

ghg \ guz \ gry

MTI 

Címkék: